Curatam toate zarzavaturile si tocamceapa uscata, morcovii si pastarnacul. Incingem uleiul in oala si le punem la calit pentru cateva minute, impreuna cu putina sare. Adaugam ardeiul si ceapa verde tocate si adaugam cam 2 litri de apa. Radacina de patrunjel o crestam pe jumtate sau sfert si o aruncam in oala, ca sa dea gust bun ciorbei.Rupem frunzele de loboda de pe tulpina si le spalam bine. Le punem in oala la vreo 5 minute dupa ce apa a inceput sa fiarba. Dupa alte cateva minute punem si cartofii taiati cubulete si lasam totul sa fiarba pentru vreo 20 de minute.
Intre timp pregatim borsul, adica il fierbem separat si il lasam sa dea un clocot.Cand cartofii sunt fierti, adaugam borsul (sau zeama de lamaie) si ne pregatim sa incheiem. Batem oul ca pentru omleta, luam cateva linguri de ciorba si punem peste, ca sa fie mai lichid. Turnam un fir subtire de ou in ciorba si amestecam in acest timp, pentru ca sa se formeze un fel de "zdrente" din ou.
Presaram patrunjelul si leusteanul tocate fin si stingem focul.Ciorba poate fi servita atat calda, cat si rece, cu o lingurita smantana sau iaurt. si cu verdetata proaspata tocata. La capitolul calorii stam foarte bine, cam35 calorii la 100 grame.
Comentarii:
Buna reteta....??