Petitchef

Ciorba de loboda

Primul gand care l-am avut cand am intrat in piata si am vazut tarabele pline cu fel si fel de verdeturi, a fost la o ciorbita de loboda acrita cu bors si dreasa cu zdrente de ou. Mmm ce bunatate !

Antreuri
7 porții
1 oră
Ușor

Ingrediente

7

Preparare

  • Intr-o oala cu 1,5l apa si 1 lingurita rasa de sare se adauga ceapa uscata tocata marunt, morcovii taiati cubulete, pastarnacul taiat in doua si 2 linguri de ulei. Se acopera si se lasa la fiert pentru aproximativ 30 minute, la foc mic.
  • Intre timp se spala si se curata ceapa verde si loboda, dupa care se toaca totul marunt. Dupa cele 30 minute, se adauga in oala impreuna cu un praf de piper lasand totul la fiert pentru aproximativ 15 minute. Se adauga si orezul spalat bine si se mai lasa la fiert timp de 10 minute.
  • Dupa cele 10 minute, se adauga borsul fiert in prealabil impreuna cu un praf de sare dupa gust. Se da in clocot, dupa care se adauga oul batut si se amesteca usor cu furculita. Eu am pus doar 400ml bors deoarece era destul de acru. Se poate adauga mai mult sau mai putin, acum depinde si de gustul fiecaruia.
  • Se opreste focul si se adauga verdeturile tocate marunt.
    Si asta este tot, sa aveti pofta!


Poze

Ciorba de loboda
Ciorba de loboda - poza 2
Ciorba de loboda - poza 3

Întrebări:




Comentarii (17):

victoria, 26/08/2022

Gatiti bine, dar cu limba romana nu stati grozav. Se spune Primul gand PE care l- am avut cand am intrat in piata, nu care l- am avut

(0) (1) Abuz
01/05/2015

Super

(0) (0) Abuz
08/05/2014

Macar acum cand au aparut toate trufandalele sa gustam si noi !
O reteta simpla ca la mama acasa sau daca ma gandesc bine ,ca la mamaica ,in serile frumopase de primavara!

(0) (0) Abuz
nanabrate, 04/05/2014

De sezon si foarte buna si sanatoasa!!!

(0) (0) Abuz
elena.bica, 03/05/2014

Deliciosa

(0) (0) Abuz
02/05/2014

Decicioasa siiiiii foarte sanatoasa !

(0) (0) Abuz
02/05/2014

Un deliciu

(0) (0) Abuz
02/05/2014

SUPER!

(0) (0) Abuz
02/05/2014

Foarte buna, in fiecare an abia astept sa vina primavara cu verdeturi

(0) (0) Abuz
01/05/2014

Comentariul tău:

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Risotto cu creveți și lămâie
Risotto cu creveți și lămâie
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pad thaï cu tofu
Pad thaï cu tofu
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează