Ciorba de loboda

Felul principal
8 porții
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

8

Preparare

Preparare30 min
Gătire15 min
  • Se spala toate verdeturile. La salata se taie cotoarele. Se taie ceapa, loboda, salta si se calesc pana se inmoaie. Se adauga apa si se lasa sa fiarba circa 10-15 minute. Se adauga sare dupa gust.
  • In cazul in care vei acri ciorba cu lamaie, se completeaza oala cu apa pana sus. Daca acresti ciorba cu bors, se incalzeste borsul separat si se completeaza pana se umple oala.
  • Se adauga fideaua si se lasa pe foc pana este gata si ciorba da in clocot. Se bat ouale si se pun in ciorba. Se stinge ochiul si se adauga zeama de lamaie si leusteanul tocat marunt.
  • Se acopera ciorba si se lasa sa se raceasca. Se serveste rece si este excelenta vara pe canicula!
Pofticioasa SefaPofticioasa Sefa

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

constanta_s2014
constanta_s2014, 11/04/2016

Bleaaah ! Nu, nu, nu asa se face. Din ce, Doamne iarta-ma, sa-si ia cat de cat un gust de ciorba fara un morcov, o ceapa uscata, si daca te-apuci sa calesti la inceput loboda, pai pana fierbe se face zob nici nu mai stii ca acolo a fost loboda. Loboda fierbe in doua minute, si de-aia se pune aproape de sfarsit dupa ce au fiert celelalte ingrediente, si iarasi nu inteleg ce rost are fideaua aici, pui fidea cand ciorba e mai subtirica ca sa o mai inzdravenesti putin, dar aici ai destula loboda. Si inca ceva, hotaraste-te ce fel de ciorba faci. De loboda sau de salata?

(0) (1) abuz
lucia_g2014_1
lucia_g2014_1, 11/04/2016

Foarte dar acrita cu bors magic 100% natural

(0) (0) abuz
20/07/2013

Excelenta

(0) (0) abuz
20/06/2013

Foarte racoritoare!!!

(0) (0) abuz
16/05/2013

Ok., e cea mai perfecta ciorba de loboda .

(0) (0) abuz
17/04/2013

Se putea si altfel....

(0) (0) abuz
04/11/2012

Am gasit loboda in piata ,nu am facut demult noroc cu reteta,abia astept sa o savurez ,arata fain...

(0) (0) abuz