Fasolea se spala bine si se pune la fiert cu apa rece. Dupa ce da in clocot se scurge si se pune alta apa, fierbinte.
Cand e fiarta aproape de tot, se scoate cu un polonic o parte din ea si se face o iahnie. Se da deoparte. Intr-o craticioara se caleste ceapa tocata in 30 ml ulei pana devine sticloasa. se adauga zarzavatul si pasta de tomate si se calesc impreuna timp de 10 minute.
Se adauga apoi peste fasolea fiarta si se pune din nou la foc. Dupa aproximativ 15 minute se adauga borsul strecurat si fideaua.
Se mai lasa 10 minute si se adauga leustean ,patrunjel, putin cimbru si condimentul. Se serveste cu ceapa cruda sau ardei iute.
Cred ca este o reteta conceputa in Parlamentul Romaniei. De cand se pune fasolea uscata la fiert fara a sta mai intai ore bune la inmuiat? Ce treaba are aici borsul? Dar, mai ales, de cand se conbina fasolea (fie ea ciorba sau iahnie) cu fideaua? Cineva nu are habar pe ce lume se afla. Iar acel cineva este "autoarea" retetei. 'Si tacuises...'
Pentru cei care pretind ca se pricep la l. romana : "CIÓRBĂ ~e f. Fel de mâncare lichidă, pregătită din legume (uneori cu carne sau pește) și acrită cu borș." Sursa : https://dexonline.ro/definitie/ciorba "SÚPĂ s.f. Zeamă de legume sau de carne de vită ori de pasăre fiartă cu legume." Sursa : https://dexonline.ro/definitie/supa Ergo : cei care denumesc ciorba - supa, sau invers, habar n-au despre ce este vorba. Supa este neacrita, ciorba este acrita, iar borsul este preparatul fermentat cu care se acreste ciorba. In extenso se mai foloseste denumirea de " bors" pentru unele ciorbe ( de peste, de miel. cu perisoare, etc).
Chestia aia din poza e ciorba? Ceva mai tembel n-am citit pana la reteta asta! D-na gabyyyyyyy...cui ii serviti si cine mananca asemenea porcarie? Timp de gatire 20 minute, hmm?
Comentarii:
0,5 kg fasole? Cum adica sa faci iahnie cu o parte din ea? Ce cauta fideaua? Patrunje, cimbru + codimente artificiale?
Cred ca este o reteta conceputa in Parlamentul Romaniei. De cand se pune fasolea uscata la fiert fara a sta mai intai ore bune la inmuiat? Ce treaba are aici borsul? Dar, mai ales, de cand se conbina fasolea (fie ea ciorba sau iahnie) cu fideaua? Cineva nu are habar pe ce lume se afla. Iar acel cineva este "autoarea" retetei. 'Si tacuises...'
Nu am mai auzit de ciorba de fasole cu fidea sau acra ce reteta este asta
Poza nu corespunde cu reteta
Pentru cei care pretind ca se pricep la l. romana :
"CIÓRBĂ ~e f. Fel de mâncare lichidă, pregătită din legume (uneori cu carne sau pește) și acrită cu borș."
Sursa : https://dexonline.ro/definitie/ciorba
"SÚPĂ s.f. Zeamă de legume sau de carne de vită ori de pasăre fiartă cu legume."
Sursa : https://dexonline.ro/definitie/supa
Ergo : cei care denumesc ciorba - supa, sau invers, habar n-au despre ce este vorba.
Supa este neacrita, ciorba este acrita, iar borsul este preparatul fermentat cu care se
acreste ciorba. In extenso se mai foloseste denumirea de " bors" pentru unele ciorbe
( de peste, de miel. cu perisoare, etc).
Eu nu concep sa mananc ciorba de fasole acra, asa ca pentru mine, din start, reteta asta e o mizereie! Bleeeaaaaah!
Daca e cu bors, atunci e bors, nu ciorba!
Chestia aia din poza e ciorba? Ceva mai tembel n-am citit pana la reteta asta! D-na gabyyyyyyy...cui ii serviti si cine mananca asemenea porcarie? Timp de gatire 20 minute, hmm?
F buna si fara carne