Chiftelute din dovlecel cu garnitura de legume
Ingrediente
4
Pentru chiftelute:
Pentru garnitura:
Rețete inrudite
Chifteluțe de dovlecel la cuptor
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiurile mari. Il punem intr-o sita si il presam bine sa se scurga toata zeama. Curatam si morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
- Pisam usturoiul si tocam marunt verdeata. Intr-un bol amestecam dovlecelul cu morcovul, verdeata,usturoiul, ouale, sare, piper si condiment de chiftele dupa gust. La sfarsit punem pesmetul, daca mai este nevoie mai adaugam.
- Udam mainile cu apa si formam chiftelute pe care le prajim in ulei incins. Le scoatem apoi pe servete din hartie. Daca in compozitia de chiftele vom pune si 4-5 linguri cu branza rasa, acestea vor avea un gust si mai bun.
- Preparam si garnitura:
Intr-un vas cu apa care fierbe punem legumele congelate.Le lasam sa fiarba 7-8 minute si apoi le scurgem de apa. Spalam ciupercile si le taiem felii. - Le prajim apoi cateva minute in 4-5 linguri ulei. Peste ciuperci adaugam legumele si mai calim 5-6 minute. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Servim chiftelutele calde, alaturi de garnitura de legume.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
19/12/2016
Belea !
Iar pt. postitori oul poate fi inlocuit cu succes cu 1-2 linguri de mei lasat la inmuiat.
Meiul inmuiat leaga compozitia pt. chiftelute chiar mai bine decit oul
K
kun.marika,
25/06/2010
Excelent,un prinz gustos,usor de preparat si dietetic,daca pirjoalele sunt coapte in cuptor la foc mic.in tava pe hirtie de copt.
D