Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiurile mari. Il punem intr-o sita si il presam bine sa se scurga toata zeama. Curatam si morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Pisam usturoiul si tocam marunt verdeata. Intr-un bol amestecam dovlecelul cu morcovul, verdeata,usturoiul, ouale, sare, piper si condiment de chiftele dupa gust. La sfarsit punem pesmetul, daca mai este nevoie mai adaugam.
Udam mainile cu apa si formam chiftelute pe care le prajim in ulei incins. Le scoatem apoi pe servete din hartie. Daca in compozitia de chiftele vom pune si 4-5 linguri cu branza rasa, acestea vor avea un gust si mai bun.
Preparam si garnitura: Intr-un vas cu apa care fierbe punem legumele congelate.Le lasam sa fiarba 7-8 minute si apoi le scurgem de apa. Spalam ciupercile si le taiem felii.
Le prajim apoi cateva minute in 4-5 linguri ulei. Peste ciuperci adaugam legumele si mai calim 5-6 minute. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Servim chiftelutele calde, alaturi de garnitura de legume.
Belea ! Iar pt. postitori oul poate fi inlocuit cu succes cu 1-2 linguri de mei lasat la inmuiat. Meiul inmuiat leaga compozitia pt. chiftelute chiar mai bine decit oul
Comentarii:
Belea !
Iar pt. postitori oul poate fi inlocuit cu succes cu 1-2 linguri de mei lasat la inmuiat.
Meiul inmuiat leaga compozitia pt. chiftelute chiar mai bine decit oul
Excelent,un prinz gustos,usor de preparat si dietetic,daca pirjoalele sunt coapte in cuptor la foc mic.in tava pe hirtie de copt.
Super!!!!!!!!!!
Foarte potrivit pt acest sezon si ieftin.