Soia se pune la inmuiat in apa circa 30 min, cata apa puneti soia granule intr-o oala si puneti apa multa ca se umfla presarati delicat si lasati asa 30 min intre timp curatam cartofii si le taiem cuburi, le punem la fiert in apa cu sare, brocoli este pus in apa cu sare la fiert.
Dupa 30 min, stoarcem bine soia granule de apa intre cele doua maini, dupa care asezati granulele intr-o oala, adaugati peste cei 2 cartofi fierti, usturoiul pisat, boia, sare si piper dupa gust, patrunjelul verde tocat marunt, uleiul de masline si amestecati cu ajutorul mainilor pana ce obtineti o pasta mai groasa. Scoateti o tava mare si tapetati-l cu hartie de copt, ungeti hartia de copt cu ulei de masline si incepeti sa formati chiftelele, nu le strangeti fff tare intre maini ca se desfac.
Dupa care punem tava in cuptorul preincalzit in jur de 15 min, dupa care se scot si se intorc pe cealalta parte si se pun din nou in cuptor pt inca 15 min.
Intre timp cartofii si brocoli au fiert le luam de pe foc si le strecuram, din zeama de pe cartofi retineti un pahar cat sa folositi la pireu puneti cartofii si brocoli intr-o oala, adaugati apa pusa la o parte si uleiul de masline cu ajutorul unui mixer frecati bine cartofii cu brocoli pana obtineti o pasta omogena verzuie.
Se servesc chiftelutele de soia cu pireul de cartofi si brocoli, puteti sa le consumati simplu sau cu acrituri ce preferati.
Comentarii:
Bun bun
Extra ordinara