Intr-un vas mai mare amestecam carnea tocata cu ceapa, painea, cele 2 oua, o lingurita de sare, piper si marar macinat. Din compozitia rezultata formam chiftelele, initial luam o bila de compozitie, o trecem prin faina si pe care o presam intre palme. Prajim chiftelele pe ambele parti la foc mediu. Separat, intr-o cratita intinsa, punem o lingura de ulei si calim o ceapa tocata marunt. Adaugam apa si pasta de tomate, putina sare, piper si foile de dafin, lasam sa fiarba aprox. 10 minute. Cand ceapa este fiarta, adaugam chiftelutele si mai lasam pe foc 1 minut.
Asa fac si eu chiftelele marinate, deci chiftele marinate inseamna ca se pune foaie de dafin, asa am invatat de la mama si de la soacra-mea. Aviz amatorilor!
Comentarii (20):
MINCIUNA MAREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
Astea sunt chiftele cu sos de rosii, nu marinate, habar n-ai de bucatarie!
Bun bun
Buonisime.
Asa facea si bunica mea!!!!
Asa fac si eu chiftelele marinate, deci chiftele marinate inseamna ca se pune foaie de dafin, asa am invatat de la mama si de la soacra-mea. Aviz amatorilor!
10000
F. bune...
....f bune....
Ex
Sunt bune