Cartofi nebuni (frantuzesti)
Ingrediente
8
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- Intr-o oala umpluta pe jumatate cu apa fierbem cartofii taiati feliute. Bineinteles ca ei se spala in prealabil si se decojesc.
- Feliile de cartofi trebuie sa fie potrivite pentru a nu se rupe in timpul fierberii. Dupa fierbere ii lasam un pic sa se raceasca.
- Apoi, intr-un vas de yena uns cu putin ulei de masline aliniem cartofii , astfel incat sa nu existe multe spatii goale intre ei.
- Peste acest prim strat format adaugam jumatate din cantitatea de branza rasa/ carnaciori/ ciuperci/ ou.
- Revenim apoi cu cel de al doilea strat de cartofi si cea de a doua jumatate a ingredientelor. La sfarsit presaram sare si piper dupa gust si ii bagam la cuptor pana se rumenesc .
- Se lasa putin la racit pentru a-i putea taia si ii ornam cu patrunjel.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
26/08/2018
Zici vas de yena? Sa stii ca tu chiar esti nebuna! Ce-ai zice sa le spui corect, vas de Jena?