Rosiile se spala si se pun la fiert in apa clocotita timp de un minut. Se scot, se curata de pielite cu ajutorul unui cutit mic, se scoate si zona din mijloc. Odata ce rosiile sunt curatate, se taie in jumatati sau sferturi se îndeparteaza semintele sucul .
Bagheta se taie felii, se ung cu ulei de masline,se pun pe o tava(cu hartie de gatit)si se introduc in cuptorul bine incalzit. Se prajesc timp de vreo 5 -6 minute pana devin aurii.
Se amesteca bine rosiile , uleiul de masline ramas, usturoiul, otetul, cu sarea si piperul. Apoi se adauga busuiocul tocat.
Se ung feliile de paine cu acest sos. Se consuma imediat deoarece rosiile pot umezi putin painea iar aceasta nu mai este crocanta.
Se poate adauga si branza de vaci pentru un gust absolut delicios.
Comentarii (34):
Excellent da trebuie mankata imediat
Cea mai buna reteta de bruschete din cate am facut!
Usor si delicios
Excelenta
EXCELENTA !
Super gustoasa
Un deliciu
As adauga putina mozarella si mmmmm........delicios
Se poate pune si un pic de cascaval ras sau felii supersubtiri sau parmezan
Absolut delicioase! Si racoroase!