Blat de pizza - post

Ingrediente
8
Cost estimat: 0.44Euros€ (0.06€/porție)
Rețete inrudite
Pop corn pizza
Preparare
Preparare15 min
Gătire15 min
- Se toarna apa intr-un castronel si se amesteca cu zaharul pana se dizolva se presara deasupra drojdia si se amesteca cu o furculita se acopera si se pune la cald 10 minute, pana face spuma
- Separat, se cerne faina si sarea, se face o gaura in mijloc si se adauga uleiul si drojdia in faina se amesteca formand un aluat moale se framanta aluatul pe o suprafata presarata cu faina, indoindu-l catre voi, apoi impingand in jos si inainte cu articulatiile degetelor.
- Se rasuceste aluatul cu un sfert de rotatie si se repeta pana cand aluatul este neted ca matasea si elastic, dar nu lipicios se pune aluatul intr-un castron curat, presarat cu faina, si se acopera cu folie de plastic.
- Se lasa la cald 1 ora sau pana isi dubleaza volumul daca se lasa sa creasca incet peste noapte, se pune la frigider.
- Se pune aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se bate cu pumnul strans pentru a elimina bulele de aer se framanta din nou, pana devine uniform
se intinde cu un facalet formand un rotund sau un dreptunghi, dupa cum indica reteta.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 115Kcal
- Carbo: 20.2g
- Grăsimi: 2g
- Grăsimi sat.: 0.3g
- Proteine: 3.3g
- Fibre: 1.1g
- Zahăr: 0.9g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 3
Informații nutriționale pentru 1 porție (50g)