Se toarna apa intr-un castronel si se amesteca cu zaharul pana se dizolva se presara deasupra drojdia si se amesteca cu o furculita se acopera si se pune la cald 10 minute, pana face spuma
Separat, se cerne faina si sarea, se face o gaura in mijloc si se adauga uleiul si drojdia in faina se amesteca formand un aluat moale se framanta aluatul pe o suprafata presarata cu faina, indoindu-l catre voi, apoi impingand in jos si inainte cu articulatiile degetelor.
Se rasuceste aluatul cu un sfert de rotatie si se repeta pana cand aluatul este neted ca matasea si elastic, dar nu lipicios se pune aluatul intr-un castron curat, presarat cu faina, si se acopera cu folie de plastic.
Se lasa la cald 1 ora sau pana isi dubleaza volumul daca se lasa sa creasca incet peste noapte, se pune la frigider.
Se pune aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se bate cu pumnul strans pentru a elimina bulele de aer se framanta din nou, pana devine uniform se intinde cu un facalet formand un rotund sau un dreptunghi, dupa cum indica reteta.
Comentarii:
E ok .