Petitchef

Blat alb de tort - reteta de baza

Altele
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor
201 Kcal

Ingrediente

8
Cost estimat: 1.36 (0.17€/porție)

Preparare

  • Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul.
  • Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt.
  • Amestecam cu mixerul, Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri.Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus.
  • Turnam compozitia intr-o cratita sau forma de tort tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul incalzit in prealabil.
  • Coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea. In general 30-35 minute.
  • Blatul il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca de tot. Apoi se poate taia in doua sau trei foi.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 201Kcal
  • Carbo: 25.9g
  • Grăsimi: 7.4g
  • Grăsimi sat.: 1.5g
  • Proteine: 7g
  • Fibre: 0.8g
  • Zahăr: 15.5g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 8
Informații nutriționale pentru 1 porție (74g)


Poze

Blat alb de tort - reteta de baza
Blat alb de tort - reteta de baza - poza 2

Întrebări:




Comentarii (74):

12/09/2016

Perfect!!! Cea mai reușită rețeta care am găsit si sincer cel mai bun blat de tort care am facut

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/10/2015

A iesit perfect reteta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/01/2015

Idea de a amesteca faina cu albusurile ..nu este cea mai buna..

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/06/2014

Ok, am pus la 180 grade ,la ghiceala :) a iesit super !! multumesc de reteta !!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/04/2014

Cred ca este delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/04/2014

F bun!! multumesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/02/2014

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/12/2013

Foarte delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/12/2013

FOARTE BUN

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/11/2013

Super reteta!!!Am facut tort cu acest blat si a fost super gustos!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 8

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Panna cotta cu vanilie, rețeta de bază
Panna cotta cu vanilie, rețeta de bază
4 porții
5 h 30 m
Foarte ușor
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort portughez de biscuiți
Tort portughez de biscuiți
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează