Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul.
Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Amestecam cu mixerul, Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri.Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o cratita sau forma de tort tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul incalzit in prealabil.
Coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea. In general 30-35 minute.
Blatul il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca de tot. Apoi se poate taia in doua sau trei foi.
Comentarii (74):
Perfect!!! Cea mai reușită rețeta care am găsit si sincer cel mai bun blat de tort care am facut
A iesit perfect reteta.
Idea de a amesteca faina cu albusurile ..nu este cea mai buna..
Ok, am pus la 180 grade ,la ghiceala :) a iesit super !! multumesc de reteta !!
Cred ca este delicios
F bun!! multumesc
Super
Foarte delicioasa
FOARTE BUN
Super reteta!!!Am facut tort cu acest blat si a fost super gustos!