Reteta o am de la o matusica si va marturisesc ca este tare buna, nu stiu exact daca este reteta originala sau nu, dar noua ne place foarte mult.
Am vazut unele retete cu foi de placinte, iar intr-una din zile voi incerca si asa, cred ca o sa ne placa si acea varianta :)
In primul rand vreau sa va specific, ca am folosit untura, este mult mai buna dupa parerea mea, dar se poate folosi si unt sau margarina. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, se adauga untura si se framant cu mana un aluat sfaramicios. Apoi adaugam zaharul , ouale si smantana. Framantam aluatul si impartim in doua, pastram la frigider pana ce ne ocupam de umplutura.
Fierbem taitei in apa clocotita cu sare, apoi strecuram si trecem taitei sub un jet de apa rece, lasam sa se scurga bine.
Branza de vaci se amesteca cu zaharul ( se pastreaza 2 linguri pentru albusuri ), vaniliile si galbenusurile si se mixeaza. Adaugam stafidele spalate si inmuiate in apa calduta. Adaugam taitei si amestecam cu o lingura de lemn. Spre final adaugam albusurile batute spuma cu cele 2 linguri de zahar si un praf de sare.
Intindem o foaie si asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Turnam umplutura si nivelam, apoi intindem cea de-a doua foaie si asezam peste umplutura. Se fac cateva impunsaturi cu furculita sau cu o scobitoare.
Se coacein cuptorul incalzit pana ce devine auriu deasupra, cca 40 min ( dupa cuptorul meu ) Dupa racire pudrati cu zahar.
Scuze dar aluat cu aluat ? Doar sa fie satioasa? Era mai normala umplutura fara paste fierte ! Mai bine mananc putin dar de buna calitate ! Oricum , din reteta lipseste putina sare: potenzeaza gusturile si aromele.
Desi nu este reteta originala(in cea originala amestecul de taietei se aseaza intre foi de strudel-placinta) si aceasta arata nemaipomenit. Felicitari!!
Comentarii:
Super, si cu unt
VARGA BERES! SI ACEASTA
Scuze dar aluat cu aluat ? Doar sa fie satioasa? Era mai normala umplutura fara paste fierte ! Mai bine mananc putin dar de buna calitate ! Oricum , din reteta lipseste putina sare: potenzeaza gusturile si aromele.
Este minunata !!
Desi nu este reteta originala(in cea originala amestecul de taietei se aseaza intre foi de strudel-placinta) si aceasta arata nemaipomenit. Felicitari!!