Petitchef

Vargabeles

Reteta o am de la o matusica si va marturisesc ca este tare buna, nu stiu exact daca este reteta originala sau nu, dar noua ne place foarte mult.
Am vazut unele retete cu foi de placinte, iar intr-una din zile voi incerca si asa, cred ca o sa ne placa si acea varianta :)

Desert
8 porții
30 min
40 min
Ușor

Ingrediente

8

Foi:

Umplutura:

Preparare

  • In primul rand vreau sa va specific, ca am folosit untura, este mult mai buna dupa parerea mea, dar se poate folosi si unt sau margarina.
    Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, se adauga untura si se framant cu mana un aluat sfaramicios.
    Apoi adaugam zaharul , ouale si smantana.
    Framantam aluatul si impartim in doua, pastram la frigider pana ce ne ocupam de umplutura.
  • Fierbem taitei in apa clocotita cu sare, apoi strecuram si trecem taitei sub un jet de apa rece, lasam sa se scurga bine.
  • Branza de vaci se amesteca cu zaharul ( se pastreaza 2 linguri pentru albusuri ), vaniliile si galbenusurile si se mixeaza.
    Adaugam stafidele spalate si inmuiate in apa calduta.
    Adaugam taitei si amestecam cu o lingura de lemn.
    Spre final adaugam albusurile batute spuma cu cele 2 linguri de zahar si un praf de sare.
  • Intindem o foaie si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
    Turnam umplutura si nivelam, apoi intindem cea de-a doua foaie si asezam peste umplutura.
    Se fac cateva impunsaturi cu furculita sau cu o scobitoare.
  • Se coacein cuptorul incalzit pana ce devine auriu deasupra, cca 40 min ( dupa cuptorul meu )
    Dupa racire pudrati cu zahar.


Poze

Vargabeles
Vargabeles - poza 2
Vargabeles - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

05/09/2012

Super, si cu unt

(0) (0) Abuz
05/09/2012

VARGA BERES! SI ACEASTA

(0) (0) Abuz
05/09/2012

Scuze dar aluat cu aluat ? Doar sa fie satioasa? Era mai normala umplutura fara paste fierte ! Mai bine mananc putin dar de buna calitate ! Oricum , din reteta lipseste putina sare: potenzeaza gusturile si aromele.

(0) (0) Abuz
05/09/2012

Este minunata !!

(0) (0) Abuz
05/09/2012

Desi nu este reteta originala(in cea originala amestecul de taietei se aseaza intre foi de strudel-placinta) si aceasta arata nemaipomenit. Felicitari!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga de craciun cu clatite
Buturuga de craciun cu clatite
10 porții
3 h 30 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta aromata cu prune
Tarta aromata cu prune
10 porții
2 h 40 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Croissante friganele la cuptor
Croissante friganele la cuptor
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează