Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile se freaca impreuna cu apa, uleiul si praful de copt. Se adauga treptat albusurile peste galbenusuri, se amesteca bine apoi se adauga treptat faina si cacaoa amestecand cu o lingura de jos in sus usor sa nu se lase albusurile.
Se toarna totul intr-o tava rotunda tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt. Se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-50 minute.
Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un bol impreuna cu frisca . Se inclazeste in cuptorul cu microunde timp de 1 min la temperatura maxima. Se scoate se amesteca si se mai baga cateva secunde , iar se scoate si se amesteca pana cand ciocolata este topita. Atentie sa nu fiarba pentru ca se branzeste . Se lasa la racit timp in care se prepara bezeaua. Albusurile impreuna cu zaharul se pun intr-o craticioara si se pun pe foc la foc foarte incet . Se amesteca usor si se ia cu o lingura , se intinde si se probeaza luand intre degete un pic de albus iar daca inca se mai simte zaharul se mai lasa un pic. Se lasa pe foc pana cand nu se mai simte zaharul. Cand nu se mai simte se ia de pe foc si se bate cu mixerul pana devine o spuma teapana. Atentie sa nu tineti prea mult pe foc sau la foc prea tare pentru ca se fierbe albusul.Tot procesul acesta dureaza aprox 2 minute.
Cand ciocolata s-a racit se bate cu mixerul pana devine o crema tare . Gelatina se pune intr-o ceasca impreuna cu laptele si se baga la microunde cateva secunde pana cand se topeste toata gelatina. Daca folositi foi de gelatina, inainte de a le pune in lapte trebuie lasate cateva minute in apa la hidratat. Se adauga treptat albusurile peste ciocolata amestecand pana cand devine o crema omogena. Intr-un bol se pune gelatina topita si se adauga cateva linguri din crema . Se amesteca apoi se mai adauga cateva linguri din crema. Se amesteca bine apoi se adauga restul de crema amestecand pana la aomogenizare. Nu turnati direct gelatina peste crema pentru ca fiind calda se va lasa frisca si o sa va iasa crema lichida.
Blatul se taie in trei pe orizontala si se insiropeaza cu un sirop facut din zahar caramelizat, apa si un lichior dupa gust. Eu a folosit Malibu. Se pune zaharul intr-o craticioara , se pune pe foc , se caramelizeaza , dupa care se adauga lichiorul si apa.
Tava in care s-a copt blatul se tapeteaza cu folie transparenta . Se pune prima foaie de blat insiropata sau se insiropeaza acolo in tava, se pune jumatate din crema dupa care se adauga a doua foaie de blat insiropata la fel ca prima , a adoua jumatate de crema dupa care se pune ultima foaie de blat.
Se da la rece timp de 15-20 minute dupa care se scoate de la rece , se scoate din tava ,se intoarce pe un platou, se inlatura folia transparenta si se imbraca totul in unt frecat bine cu zahar pudra .A folosit aprox .150 g unt si 3 linguri zahar pudra.
Comentarii:
Arata excelent
Voarte bune o sa incerc si ieu da cam grele