Cum procedezi: Separi cele 12 oua, apoi bati spuma cele 12 albusuri, iar cand spuma e aproape tare, adaugi pe rand cate 2 linguri de zahar si amesteci, pana cand le termini pe toate 12. Apoi adaugi rand pe rand galbenusurile si amesteci, presari si praful de copt si adaugi pe rand cate 2 linguri de faina, pana le termini pe toate cele 12. De cand incepi sa adaugi faina, amesteci foarte foarte usor, doar prin rasturnare. Iar la sfarsit, adaugi si cacaua. Ungi o forma rotunda cu diametrul de 28 cm, cu fund detasabil cu grasime, o tapetezi cu putina faina, torni blatul si il dai la cuptorul incalzit in prealabil, pentru aproximativ 30 min. Dupa ce s-a racit, il tai in 3 parti. Cum procedezi: Visinele fara samburi le scurgi bine de suc si le tai in jumatate, ciocolata rupta in bucati o tai in fasiute subtiri, iar frisca dupa ce in prealabil ai tinut-o cel putin 3 ore la frigider, o bati cu mixerul la viteza mare pana se intareste. Cum asamblezi tortul: Pe un suport de tort, asezi primul blat, il insiropezi cu 1/3 din sucul de la compotul de visine, apoi intinzi jumatate din cantitatea de frisca, jumatate din visine si jumatate din fasiutele de ciocolata. Deasupra asezi al doilea blat si procedezi la fel. La sfarsit, asezi cel de-al 3-lea blat si il insiropezi si pe el cu restul de suc si il ornezi cu frisca si visine
Comentarii:
Mi se pare o reteta interesanta mai multe am sa spun dupa ce o fac
Super