Facem mai intai foile. Batem albusurile bine de tot cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam pana se omogenizeaza. Adaugam nuca si amestecam cu o lingura, nu cu mixerul. Si apoi faina, cu aceeasi lingura. Ungem o tava cu unt sau margarina si tapetam cu faina.
Intindem compozitia si dam la cuptor aprox 20 de minute, la foc mic. Cuptorul neaparat incalzit dinainte.Repetam operatiunea asta de 3 ori. Data viitoare(fiindca definitely va fi o data viitoare) eu o sa fac din prima o compozitie din 6 albuse si restul ingredientelor si o impart in 3.
Ne ocupam de crema 1(nesquik). Amestecam intr-o craticioara zaharul cu faina, apoi cu galbnusele si cu un pic de lapte. Punem pe foc (foc mic) si adaugam putin cate putin tot laptele si amestecam incontinuu, pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci. Lasam sa se raceasca complet.
Batem untul, adaugam cele 85 de grame de zahar, apoi Nesquik-ul. Punem cate o lingura din crema de galbenuse in crema de unt si nesquik si mixam incontinuu, pana o incorporam pe toata. Dam la frigider pana pregatim glazura si crema 2.
Pentru glazura topim pe bain-marie ciocolata, pe care o rupemin bucatele mai mici, cu untul.Cat inca e calda, ungem fiecare foaie cu acest amestec si lasam sa se raceasca complet.Iar pentru crema 2 batem frisca cu cele 3 pliculete de zahar vanilat.
Trecem la asamblare. Luam prima foaie, peste turnam 1/3 din crema 1, apoi 1/3 din crema 2, din nou foaie, 1/3 din crema 1 si tot asa. Decoram dupa preferinte. Azi fost intr mare pana de inspiratie, asa ca daca aveti idei mai bune .Trebuie lasat la rece de pe o zi pe alta sa se inmoaie foile. Si sectiune.
Comentarii:
Ce dimensiune are tava?
Delicios , in special pt evenimente .