Tort nesquik
Ingrediente
4
Blat :
Crema 1 :
Crema 2 :
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- Avem nevoie de 3 foi, deci repetam compozitia de inca 2 ori.
Batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. - Punem la urma si faina amestecata cu alunele macinate si amestecam usor. Intindem compozitia uniform pe tava de tort unsa bine-bine cu grasime si coacem 15-20 minute la foc mic.
- Intr-o craticioara pe foc, amestecam galbenusurile + lapte + faina + 3 1/2 Linguri zahar, la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Lasam la racit.
Frecam untul / marga cu 85 gr. zahar + 70 gr. Nesquik pudra si adaugam putin cate putin budinca racita, omogenizam si dam la frigider. - La bain-marie topim ciocolata + untul. Lasam sa se raceasca putin si apoi ungem toate cele 3 foi de blat cu acest amestec.
Dupa ce s-a intarit putin ciocolata, ungem cu 1/3 din Crema 1 si 1/3 din frisca batuta batz. Repetam de inca 2 ori. - Trebuie lasat cateva ore bune la frigider, sau chiar peste noapte.
Noi nu mai avut rabdare, l-am taiat dupa 3 ore si curgea toata nebunia de crema!Asa arata a 2- a zi :Crema este exceptionala, poate putin prea dulce pentru gustul
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Excelent
S
silvia2002
Am incercat-o este deliciu.... yamyyy
anonymous
O sa incerc si eu...sper sa reusesc:P

grete
Votul corect ete acesta,incercati-o, merita!
P
Paraschiv Monica Simona
Super si asta
Punctează această reţetă