Tort nemtesc cu mere
Un tort de toamnă, cu gust intens de măr şi scorţişoară şi un blat uşor corcant.
Ingrediente
8
Preparare
Preparare15 min
Gătire50 min
- Cuptorul se încălzește la 200 grade. Pregătim o formă cu margini detașabile, pe care o ungem.
- Făina, praful de copt și scorțișoara se amestecă ușor într-un bol încăpător. Se adaugă zahărul, iar separat se amestecă ingredientele lichide – untul, ouăle și laptele, care mai apoi le combinăm cu amestecul de făină și zahăr. Aluatul astfel obținut se toarnă în forma pregătită.
- Așezăm cu grijă feliile de măr peste compoziția de aluat – de preferat în cercuri, iar apoi ungem merele cu untul topit, stropim cu zahăr și cu scorțișoară.
- Coacem prăjitura pentru 45-50 de minute, sau până la proba scobitorii. O putem savura călduță sau rece, alături de un iaurt, o înghețată sau o ceașcă de ceai. Dacă preferăm putem adăuga compoziție de aluat și o mână de stafide, prăjitura noastră va avea o consistență mai bogată și un gust ceva mai deosebit.
Întrebări
Cat de mare trebuie sa fie forma de tort? Eu am una de 26 cm diametru pentru care cred ca ar trebui sa folosesc cantitai duble, nu?
Eu am folosit o forma de guguluf. Cred ca pentru o forma de 26 de cm as recomanda o portie si jumatate.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Un desert delicios, racoros si sanatos!
am gătit această rețetă
C
cris_nedelcovici
Nu. Prea multe ingrediente lichide . Nu are timp sa se coaca iar la fund se arde.
am gătit această rețetă
Pintilic
O sa o pregatesc si eu.
D
delicios
Delicios !!!!
anonymous
F.buna
anonymous
Fiind o reteta cu gust de toamna,ar merge in loc de mere ,poate 1-2 gutuie calite intai in putin unt??!!
O sa incerc ambele variante si apoi va spun care e mai gustoasa...

liliana_a2014_1_2
Usoara si usor de facut!
anonymous
Imi place !
anonymous
Wow ..... yummy.yummy.
anonymous
A iesit f.gustos!
Punctează această reţetă