Cuptorul se încălzește la 200 grade. Pregătim o formă cu margini detașabile, pe care o ungem.
Făina, praful de copt și scorțișoara se amestecă ușor într-un bol încăpător. Se adaugă zahărul, iar separat se amestecă ingredientele lichide – untul, ouăle și laptele, care mai apoi le combinăm cu amestecul de făină și zahăr. Aluatul astfel obținut se toarnă în forma pregătită.
Așezăm cu grijă feliile de măr peste compoziția de aluat – de preferat în cercuri, iar apoi ungem merele cu untul topit, stropim cu zahăr și cu scorțișoară.
Coacem prăjitura pentru 45-50 de minute, sau până la proba scobitorii. O putem savura călduță sau rece, alături de un iaurt, o înghețată sau o ceașcă de ceai. Dacă preferăm putem adăuga compoziție de aluat și o mână de stafide, prăjitura noastră va avea o consistență mai bogată și un gust ceva mai deosebit.
Fiind o reteta cu gust de toamna,ar merge in loc de mere ,poate 1-2 gutuie calite intai in putin unt??!! O sa incerc ambele variante si apoi va spun care e mai gustoasa...
Comentarii (29):
Un desert delicios, racoros si sanatos!
Nu. Prea multe ingrediente lichide . Nu are timp sa se coaca iar la fund se arde.
O sa o pregatesc si eu.
Delicios !!!!
F.buna
Fiind o reteta cu gust de toamna,ar merge in loc de mere ,poate 1-2 gutuie calite intai in putin unt??!!
O sa incerc ambele variante si apoi va spun care e mai gustoasa...
Usoara si usor de facut!
Imi place !
Wow ..... yummy.yummy.
A iesit f.gustos!