Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma , apoi se adauga zaharul si se mai bate pana devine o crema lucioasa.
Se adauga galbenusrile , se bate pana se omogenizeaza, apoi se adauga treptat apa si uleiul.Se adauga treptat praful de copt, faina si cacaoa si se amesteca bine. Ultima data se pune ciocolata razalita , se amesteca usor , apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-50 minute
Crema Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-un bol impreuna cu 300 ml frisca lichida. Se baga la microunde un minut. Se scoate , se amesteca iar daca mai e nevoie se mai baga cate putin pana se topeste toata ciocolata. Atentie sa nu fiarba ca se taie.Se lasa ciocolata la racit iar intre timp se bate restul de 200 ml frisca pana devine teapana.
Intr-o craticioara se pune 1/2 din lapte, adica 1/4 pahar, si se amesteca cu gelatina. Se pune pe foc si se amesteca pana gelatina s-a dizolvat de tot. Se ia de pe foc si se adauga restul de lapte.Se lasa sa se raceasca un pic , 2-3 minute , apoi se toarna peste frisca batuta spuma. Cand ciocolata s-a racit se bate si aceasta pana devine o crema fina si isi schimba un pic culoarea , se face mai deschisa. .Se amesteca frisca batuta spuma impreuna cu crema de ciocolata.
Sirop 4 linguri zahar1 pahar apaSe pune zaharul intr-o craticioara si se pune pe foc . Se amesteca din cand in cand iar cand incepe sa se caramelizeze se adauga apa. Se lasa sa fiarba pana se topeste tot zaharul.
Montare Blatul de tort daca a crescut neuniform se taie partea de sus , adica capacul ,ca sa se indrepte.Tava in care se va monta tortul se tapeteaza cu folie transparenta.Tortul se taie in trei parti egale pe orizontala.Se pune prima foaie de tort, se insiropeaza , peste care se toarna jumatate din crema de ciocolata.Se pune a doua foaie de tort , se insiropeaza si aceasta si se toarna restul de crema. Se pune ultima foaie , se insiropeaza si se pune la rece pentru cel putin o ora.
Dupa ce tortul a stat suficient la rece, se scoate din tava, se inlatura folia , se pune pe un platou si se imbraca in frisca colorata.