Tort diplomat clasic
Ingrediente
7
Rețete inrudite
Tort portughez de biscuiți
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- Se pune gelatina la muiat cu sucul din compotul de ananas, intr-o craticioara mica, astfel incat sucul sa acopere stratul de gelatina. Se lasa 10 de minute. Apoi se pune pe foc mic mic cam 2 sau 3 minute pentru a se dizolva total particulele de gelatina, fara a se fierbe -procesul de fierbere distruge proprietatile gelatinei.
- Se pun ouale, zaharul si 1 cana de lapte sa fiarba la bain marin pina aproape de consistenta unei budinci (10 min). Apoi se raceste.
- Frisca (500g ) se bate cu mixerul spuma tare, apoi se combina cu amestecul de pe baine marin racit si cu stafidele stoarse de apa.
- Se captuseste cu o folie de plastic o forma de tort, se pun la baza piscoturile astfel incat sa se formeze un blat , se insiropeaza piscoturile cu restul de suc de ananas din compot. Se aseaza bucatile de ananas peste blat.
- Se toarna amestecul de frisca in forma de tort si se da la rece.
- Se scoate dupa 2 sau 3 ore din frigider si se orneaza cu restul de frisca si kiwi.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
L