Tort cu nuca

Desert
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

8

Blat:

Crema 1:

Crema 2:

Glazura:

Sirop:

Decor:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Blat:
    Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuna cu 5 lg de zahar iar galbenusurile cu restul de zahar si esenta de rom.Se amesteca lejer cele doua compozitii se adauga apa ,nuca macinata si se incorporeaza usor.La final se adauga si faina amestecata cu cacao.Compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.
  • Crema 1:
    Galbenusurile si zaharul se amesteca bine si se fierb pe baie de apa pana se spumeaza .Adaugam gelatina hidratata in 50 ml apa ,cele doua linguri de ness si amestecam pana ce se dizolva complet .Se da la rece .Branza mascarpone de amesteca cu ,compozitia fiarta si racita se adauga peste frisca batuta spuma tot atunci adaugam si nuca macinata .
  • Crema 2:
    Galbenusurile impreuna cu zaharul se fierb pe baie de apa pana se spumeaza .Adaugam gelatina hidratata in 50 ml apa si amestecam pana ce se dizolva complet si se da la rece .Branza mascarpone se amesteca cu esenta de vanilie sicompozitia fiarta si racita se adauga peste frisca batuta spuma tot atunci adaugam si ciocolata maruntita.
  • Glazura:
    Ciocolata ,frisca si untul se amesteca la foc mic pana se formeaza o compozitie omogena.
  • Asamblare:
    Blatul de tort racit se taie in 3 foi.In forma in care am copt blatul asezam prima foaie o insiropam cu siropul fiert si racit aromatizat cu rom punem crema 1 asezam si ce-a de-a doua foaie o insiropam si pe aceasta dupa care turnam crema doi.Punem si ce-a de-a treia foaie de blat o insiropam si dam tortul la rece pentru cateva ore.Se rastoarna pe un platou si se glaseaza cu glazura de ciocolata.
  • Decoram pe margini cu miez de nuca glazurat cu zahar ars si ciocolata rasa .

Punctează această reţetă

LLorycarp

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Bestiala.....

abuz

anonymous

Bunnnnn

abuz

anonymous

F buna

abuz

anonymous

E ok,dar am numai un plic de gelatina si n-am bani de altul

abuz

anonymous

E stupenda am facut-o e minunata

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Tocmai l-am terminat de facut:)mmm ce bine arata..abia astept sa-l devoram:))multumesc pt reteta!

abuz

anonymous

Super reteta si usoara

abuz

anonymous

Ok

abuz