Pentru inceput ne ocupam de crema, prunele se spala, se scot samburii si se dau prin masina de tocat sau se pun in blender si se mixeaza. Adaugam vinul rosu si scortisoara si fierbemla foc mic 15 min. Intre timp dizolvam gelatina in 6 lg de apa si praful de budinca in 8 lg de apa. Dupa ce am lasat prunele 15 min, adaugam zaharul si mai lasam pana ce se topeste zaharul, apoi turnam praful de budinca dizolvat in apa si lasam sa se ingroase. Se ia de pe foc si se adauga 3-4 lg de budinca fierbinte la gelatina sa se dizolve, apoi se adauga la budinca de prune, se lasa la racit. Dupa racire, se bate frisca si se adauga la budinca de prune. Pentru blat, amestacam untul cu zaharul pudra si un praf de sare, apoi adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt. Coacem intr-o tava rotunda cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt, 12-15 min. Se raceste si se toarna crema peste blat apoi se raceste in continuare. Pentru ornat, batem frisca cu zaharul si vanilia si ornam dupa preferinta cu felii de prune.
Comentarii:
Dar cea-ti bagat acolo viermi in tort !!!!!!!!un ZEU ca mine ar gati mai bine.pt ca Zeii stiu absolut TOT
NEMAIPOMENITA NU ESTE GRETOASA SI POTI MANCA FARA SA TE INGRASI , AMTESTAT-O PE MINE CARE MA CANTARESC IN FIECARE ZI
Foarte frumos arata . ooo as vrea o feliuta
Delicios
Caut de mult reteta aceasta.
Super tort