Blatul se face cu minim 12 ore inainte. Se incinge cuptorul la 180ºC. Toate ingredientele se mixeaza bine, se pune intr-o tava unsa cu ulei la care se pune pe fund si hartie pentru copt.
Se introduce tava in cuptor, se coboara gradele la 170ºC si se coace timp de 35-45 minute, se face proba scobitoarei, daca iese curata inseamna ca este gata, se scoate din tava dupa 5-10 minute si se pune la racit pe un gratar.
A doua zi se taie in trei foi si facem crema. Ii dam un clocot la apa cu zaharul pentru sirop, dam la oparte de pe foc, lasam 2-3 min dupa care adaugam esenta de rom, in timp ce montam tortul il si insiropam.
Se mixeaza 500 ml lapte + 250 g lapte condensat si cele trei plicuri de crema de ciocolata, umplem numai cu doua treimi.
Se orneaza: Crema de vanilie se mixeaza cu cele 250 ml lapte si 3 linguri de zahar pudra, si treimea de crema de ciocolata care ne-a ramas. Pe margine se pune jumatati de piscoturi.
Comentarii:
Arată minunat