Tort cu ciocolata si unt de arahide
Ingrediente
10
Pentru blat:
Pentru crema:
Pentru decor:
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- Frisca si zaharul pentru crema se incalzesc pe foc mic pana incepe sa sfaraie, apoi pune ciocolata rupta in bucatele si lasa un minut si se amesteca intr-un singur sens ca la maioneza, continuu, pana ce se omogenizeaza compozitia. Inglobeaza untul de arahide si nucile, apoi lasa sa se raceasca pana ce se mai ingroasa putin.
- Intre timp, prepara blatul. Preincalzeste cuptorul si tapeteaza o tava cu diametru de 15-20 de cm cu hartie de copt.Amesteca intr-un vas faina cu praful de copt,bicarbonatul si sarea.
- Bate untul cu untul de arahide cu mixerul, apoi adauga zaharul, ouale unul cate unul si vanilia, amestecand continuu.La viteza mica, inglobeaza faina si laptele , alternativ.
- Ultima oara trebuie sa pui faina, apoi pune o treime din aluat in tava si coace timp de 25 de minute la foc mediu spre mare.
- Blatul se coace in 3 repize,pe rand, in aceeasi tava sau in tavi diferite daca au aceeasi dimensiune. Se lasa la racit, apoi se umple cu crema de ciocolata, in 2 straturi.
- Pentru decor, amesteca branza cu zaharul, apoi cu frisca batuta si acopera bine tortul.
- Zaharul se pun pe foc mic impreuna cu o lingura de apa, iar cand incepe sa-si schimbe culoarea, se pun nucile si se amesteca bine, pana ce acestea vor fi acoperite de caramel.
- Se scot imediat si se intind pe o suprafata de lemn, iar dupa ce s-au racit se toaca marunt. Se presara deasupra tortului si se finiseaza cu ciocolata topita.