Frisca si zaharul pentru crema se incalzesc pe foc mic pana incepe sa sfaraie, apoi pune ciocolata rupta in bucatele si lasa un minut si se amesteca intr-un singur sens ca la maioneza, continuu, pana ce se omogenizeaza compozitia. Inglobeaza untul de arahide si nucile, apoi lasa sa se raceasca pana ce se mai ingroasa putin.
Intre timp, prepara blatul. Preincalzeste cuptorul si tapeteaza o tava cu diametru de 15-20 de cm cu hartie de copt.Amesteca intr-un vas faina cu praful de copt,bicarbonatul si sarea.
Bate untul cu untul de arahide cu mixerul, apoi adauga zaharul, ouale unul cate unul si vanilia, amestecand continuu.La viteza mica, inglobeaza faina si laptele , alternativ.
Ultima oara trebuie sa pui faina, apoi pune o treime din aluat in tava si coace timp de 25 de minute la foc mediu spre mare.
Blatul se coace in 3 repize,pe rand, in aceeasi tava sau in tavi diferite daca au aceeasi dimensiune. Se lasa la racit, apoi se umple cu crema de ciocolata, in 2 straturi.
Pentru decor, amesteca branza cu zaharul, apoi cu frisca batuta si acopera bine tortul.
Zaharul se pun pe foc mic impreuna cu o lingura de apa, iar cand incepe sa-si schimbe culoarea, se pun nucile si se amesteca bine, pana ce acestea vor fi acoperite de caramel.
Se scot imediat si se intind pe o suprafata de lemn, iar dupa ce s-au racit se toaca marunt. Se presara deasupra tortului si se finiseaza cu ciocolata topita.
Comentarii:
Foarte bun !