Blatul: Se freaca ouale cu zaharul, se adaga uleiul, apoi laptele si la final faina cernuta cu praful de copt. Se rade ciocolata-eu am avut fulgi- se adauga in aluat amestecand usor, apoi se toarna totul intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptor pentru 50 de minute. Cand blatul este copt, se lasa la racit, apoi se taie in doua pe orizontala si se insiropeaza cu sucul de ananas din conserva.
Crema: Rondelele de ananas se lasa la scurs. Se freaca crema de branza cu mascarpone, se adauga putin cate putin frisca lichida, apoi zaharul.
Ciocolata se topeste pe bain-marie impreuna cu 3 linguri din frisca lichida si un plic de gelatina.
Cand s-au topit ingredientele, se rastoarna peste crema de mascarpone.
Cel de-al doilea plic de gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj cu 100ml apa sau sirop de ananas. Se pune si aceasta in crema de branza, se adauga si esenta de rom, se amesteca bine si se da la rece pentru 30 de minute.
Asamblare: Crema se imparte in doua. Peste prima parte de blat se pune din jumatatea de crema doar putina, cat sa acopere suprafata, apoi se pun rondelele de ananas si se acopera cu restul de crema.
Se acopera cu a doua parte de blat, care se unge tot cu putina crema din a doua jumatate, se pun rondelele de ananas nu toate, se pastreaza trei pentru decor- apoi se acopera cu restul de crema. Din a doua jumatate de crema se pastreaza un sfert pentru imbracarea tortului.
Cele trei rondele de ananas se taie in jumatate, se topeste ciocolata, iar semicercul de ananas se inmoaie pe jumatate in ciocolata.
Amaretti se trec prin ciocolata topita si se pun pe tort, langa semicercurile de ananas, asta dupa ce in prealabil au stat la rece ca sa se intareasca ciocolata. Bordura tortului se decoreaza cu bombonele mici de ciocolata.