Se bat ouale cu 75 g zahar, 10-15 minute. Intr-un bol se amesteca bine faina, cacaoa si praful de copt, apoi amestecul se adauga peste ouale batute, amestecand usor, pana la incorporare. Se pune compozitia in forma de 26 cm, unsa si tapetata, si se coace 20 de minute, la 180 grade. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua.
Gelatina se pune la inmuiat in putina apa rece. Ciocolata se pune la topit, pe bain marie.
Branza mascarpone se bate cu 75 g zahar, apoi se adauga iaurtul grecesc si zaharul vanilat, se amesteca. Se adauga gelatina dizolvata in putina apa calda, si se incorporeaza.
Compozitia se imparte in 2 boluri, intr-o parte adaugam ciocolata topita.
Montarea tortului : blat, crema cioco, blat, crema alba. Se lasa la rece 2-3 h apoi se serveste cu placere.
Comentarii:
Un rasfat dulce!