Petitchef

Tort bust

Desert
6 porții
45 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma cu 10 lg de zagar iar galbenusurile cu restul si sesenta de rom.Se unesc cele doua compozitii amestecand lejer dupa care se adauga faina amestecata cu cacao.Se toarna compozitia intr-o tava si se coace la foc moderat.
  • Ciocolata alba si amaruie se rupe in bucati mici si se aseaza intr-o cratita ,peste ea adaugam frisca si zaharul si se tine pe foc pana ce se topeste ciocolata si da in cateva clocote.Se lasa la racit 3-4 ore sau mai mult.Se spumeaza cu mixerul si se aromatizeaza cu rom.
  • Ungem un vas bine cu rama asezam in el marsmallows, adaugam apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallowsul ,amestecati din cand in cand in el Dupa ce s-a topit adaugam la el cei 600 gr zahar pudra,colorantul daca doriti sa-l colorati si cu o lingura amestecati bine pana se incorporeaza tot zaharul(atentie zaharul il cerneti). Cand pasta este omogena pudram o punga cu un pic de amidon si lasam la rece cel putin 2 ore. Se intinde cu sucitorul presarand amidon sa nu se lipeasca.
  • Blatul racit se taie in 4 foi...3 dintre ele se umplu cu crema nu inainte de a le insiropa lejer cu siropul fiert si racit.Tot tortul se imbraca intr-un strat subtire de crema.Cea de-a patra foaie o decupam in cercuri cat sa intre in doua castroane mici ca sa formam sanii.Se pun cercurile in castron alternand cu crema..se da la rece.
    Dupa ce tortul a stat la rece se aseaza sanii pe el il decupam dand forma unui bust si il imbracam dupa imaginatie in pasta pe care am intins-o cu sucitorul.

Rețete inrudite

YouTube

Tort despacito


Poze

Tort bust
Tort bust - poza 2
Tort bust - poza 3
Tort bust - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează