Blatul eu personal l-am facut in 2 reprize, am facut blatul mare pentru corp si am facut un blat mai mic pentru sani.
Blatul pentru corp: Se separa ouale 14 buc, intr-un vas batem albusurile cu 7 linguri de zahar pana obtinem o spuma tare, intr-un alt vas batem galbenusurile cu alte 7 linguri de zahar pana devine spumoasa si albicioasa, combinam albusurile cu galbenusurile intr-un vas si amestecam bine pana ce omogenizam amestecul, apoi adaugam incet 10 linguri de faina in ploaie si amestecam usor pana incorporam toata faina, apoi cele 4 linguri de cacao si un plic de praf de copt. Se ia o tava mare dreptunghiulara se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se incinge cuptorul. Se pune aluatul in tava si se aseaza in cuptor in jur de 30 - 40 min. Cand baltul este copt il scoatem si il lasam sa se raceasca complet inainte de al taia.
Batul pentru sani: Se procedeaza ca si mai sus doar ca folosit 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, un praf de copt fara cacao. Se unge o tava dreptunghiulara mai mica si se coace la cuptor 30 minute.
Crema alba: Se pune 300 ml de frisca lichida intr-un vas de inox pe foc. Il lasam sa se infierbante bine insa fara sa dea in clocot ci aproape de clocot ... ciocolata alba cele 4 table se rup in bucati mai mici, atunci cand frisca este fierbinte se pune bucatile de ciocolata si se amesteca cu telul pana se topeste de tot. Se lasa sa se raceasca dupa care il introducem la frigider de preferat de seara pana dimineata. A doua zi se coate crema din frigider si il batem bine cu mixerul pana aproape ca isi dubleaza volumul, adaugam zeama de la un lime si coaja de lime, omogenizam bine si apoi adaugam 3 linguri de nuca cocos si amestecam bine. Se pune crema la frigider pana in momentul folosirii.
Crema maro: Se procedeaza la fel ca si la crema alba. A doua zi se scoate crema de la frigider si se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul, se adauga zeama de la un lime si apoi nuca de cocos, se amesteca bine si se pune la frigider pana in momentul folosirii.
Siropul pentru insiropat. Se pune intr-o oala inox zaharul la caramelizat, se adauga peste apa eu am adaugat 2 cani mari de apa si esenta de rom dupa gust.
Fondant marshmallow. Se pun bucatile de marshmallow intr-un castron mai mare ca sa fie loc sa se umfle, ele isi dubleaza volumul poate chiar isi tripleaza, se pune peste marshmallow 2 linguri de apa si se introduce la cuptorul cu microunde timp de 3 minute - 4. Cand bucatile de marshmallow s-au topit si s-au unflat bine se scoate din microunde si se adauga peste esenta de migdale, apoi incepem sa incorporam zaharul pudra, putin cate putin cu o spatula tot amestecam, cand devine destul de tare cat sa nu ne mai descurcam cu spatula pe masa se presara zahar pudra.
Comentarii:
Superrrrrr