Petitchef

Tort bust

Tort bust
Am facut si eu in sfarsit un tort bust, cadou pentru un prieten de ziua lui.
Ce sa va zic... ca nici nu mai imi vine sa scriu... mereu ma plang... ma uit pe toate blogurile ce torturi frumoase faceti si ce simplu faceti sa para tot si eu de fiecare data ma chinui...
Oare numai mie mi se pare totul complicat?????
Acest tort mi se pare un dezastru total... dar dupa 24 ore de gandire, m-am hotarat totusi sa il pun pe blog... Nu mi-as fi inchipui sa fie asa mare chinuiala... Mai bine fac 10 printese decat 2 sani..... E departe... foarte departe de ceea ce voiam eu sa iasa...
Mai intai am oscilat intre modul cum sa arate: precum tortul Lissei cu corset... sau precum torturile Ninei de la sani in sus, cu colier... sau ca ale Biancai in aceeasi idee cu ai Ninei dar cu model dantelat la cupa... sau ale lui Mimi... sau...
Am facut un blat de amandina din 6 oua, crema de la "prajitura usoara cu cirese " (asa a vrut sotia sarbatoritului... au mancat din aceasta prajitura la ziua mea si le-a placut) apoi sanii din blat de 4 oua...A.. si l-am cantarit:4,300 kg
Motivatiile mele pt care zic ca e un dezastru:
- nu mi-a placut gustul... siropul nu a fost indeajuns de dulce (dar m-am consolat cu ideea ca cel mai mic invitat, care avea un anisor, a papat o felie si apoi plangea ca el mai voia... )
- ma hotarasem in final pt bustul cu corset al Lissei... dar latimea blatului era de 24 cm si diametrul castronului era de 13cm deci nu intrau cei 2 sani pe latimea blatului... in consecinta am intors blatul si am zis ca fac bust si iau model torturile Ninei... mi-a placut ideea cu medalion... - scot blaturile din castroane... ups... marimi diferite... desi eu am masurat clar sa aiba aceeasi inaltime in castron si am cumparat special 2 castroane pt acest tort.. tocmai sa iasa la fel... si in plus.. si cam tesiti... am mai ajustat... ce era sa fac...
- invelire in martipan... framant eu mai ceva ca la cozonac intind foaia de culoarea pielii... se crapa prin unele locuri (ma gandesc ca am avut ceva pe foc la fiert si o fi fost abur in bucatarie... ) si in plus... deja nu mai aveam rabdare... am inceput sa tai surplusul de "piele"... si cand ma uit... am taiat prea mult... se vedea pe alocuri cam cat o unghie untul de pe blat...Fisurile au fost la unul din sani.. l-am acoperit cu un sfarc.. - aaa... sfarcurile... pun eu pe martipan de culoarea pieli niste "ocre brun" in ideea sa il inchida si sa iasa un maro deschis... si ce iese... rooozzzz... am pus un varf de negru si framanta in continuare... a iesit un degrade de roz cu negru... mai mare frumusetea... daca m-as chinui sa fac o garoafa degrade... nu mi-ar iesi frumusetea aia care o avea in fata mea... Deci... dai in continuare framantat mai ceva ca la cozonaci.... si in final mi-a iesit o culoare uniforma... pe care nu o puteam defini... dar asa am lasat-o.. putea sarbatoritul sa ma intrebe daca erau cumva sfarcuri de extraterestra .. ca nu ma mai interesa...
- sutienul... alta chinuiala... am vrut eu sa fac cu dantelute albe pe margini dar la cat m-am chinuit si aici sa iasa ceva cat de cat uniform la o privire din fuga (ca oricum nu e uniform) si cand am pus cupa am vazut ca o sa fie mai mare chin sa potrivesc dantela. asta dupa ce m-as fi chinuit sa o fac... am renuntat..
- bretelele... in nerabdarea si graba mea... trebuiau mai desfacute.. dar le-am pus mult prea spre interior... deci nu am mai putut sa fac si medalion... ca nu mai mergea sa il pun... - sutienul arata intr-un hal fara de hal de carpit... asa ca am numarat in gand sa ma calmez si ca sa mai salvez ceva din acest tort: am pus niste bilute argintii.. si o floare sa nu se vada crapaturile dintre sani...
Offfff... Mai fetelor.. de ce nu mi-ati zis ca e asa de greu sa faci sani si sa ii imbraci in sutien?????????
Ma scuzati ca m-am intins asa de mult la vorba... dar trebuia sa imi vars oful....
Ingredientele pentru blatul dreptunghiular: ingredientele pt crema: blatul scos de la cuptor:
taiat si pus la asamblat cu siropul de zahar ars pe fundal:
blatul de 4 oua pentru sani:
realizarea sanilor:
o felie:







Comentarii:

marcelika
marcelika, 15/01/2014

Ti-a iesit superb....felicitari ! stai linistita o sa trec si eu prin ce ai trecut tu....o sa -ti arat poze...:)))

(0) (0) Abuz
28/05/2012

Super
bravo

(0) (0) Abuz
30/12/2011

Super! e crema de visine cu iaurt...? exact asta o fac si eu la tort:D

(0) (0) Abuz
23/11/2011

Imi place

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort portughez de biscuiți
Tort portughez de biscuiți
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează