Petitchef

Tort Barni

Desert
8 porții
30 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru blat:

Pentru umplutura:

Crema 1:

Crema 2:

Pentru ornat:

Preparare

  • Intr-un castron inalt se pune mixul pentru 9 torturi, ouale intregi, zaharul, laptele si untul, se mixeaza 3 minute la viteza 1 si inca 3 minute la viteza turbo, toata compozitia se toarna in forma de tort ursulet si se coace timp de cca 40 de minute pe gratarul din mijloc.
  • Se prepara din nou aceeasi compozitie doar ca de aceasta data blatul se coace in tava patrata ca foile de rulada ( subtiri). Dupa coacere si cand blatul ursulet s-a racit se dezlipeste de marginile formei ( sa aveti grija sa ramana ursuletul intact) apoi il asezam inapoi in forma si il scobim in interior cu o lingurita.
  • Pregatim crema de umplere a ursului, plicul de crema musuroi de cartita se amesteca cu 250 ml lapte rece cca 5 minute la viteza mare a mixerului, apoi adaugam fulgi de ciocolata, amestecand incet cu lingura.
  • Blatul ursulet se umple cu crema, nivelam bine crema, deasupra se aseza o foaie de blat, pe care o decupam in forma de ursulet. Punem tava in frigider pentru 2 ore.
  • Cand a stat suficient la rece asezam deasupra formei o foaie de blat apoi un fund de lemn si intoarcem ursuletul invers, decupam dupa forma lui foaia de blat apoi il rasucim din nou, vom decupa toate foile de blat Preparam a doua crema, intr-un castron punem praful de melba de zmeura, adaugam smantana dulce, apa, iaurtul si zaharul, mixam bine 3 minute la viteza mica si 3 minute la viteza turbo, adaugam apoi zahar decorativ cu aroma de zmeura si omogenizam din nou bine incepem sa umplem foile de blat cu crema peste prima foaie care a stat la rece adaugam crema , apoi o alta foaie de blat, din nou crema din nou blat.
  • Trebuie sa iasa un ursulet inalt. La final peste ultima foaie de blat asezam o tava si rasucim tortul, abia atunci inlaturam forma de ursulet. Crema pentru ornat pregatit cu o seara inainte, este ganache din ciocolata alba, pe care impartit in diverse cantitati pentru a o colora la nevoie. Incepem sa-l ornam dupa imaginatie
    Si o sectiune din pacate trezit cand tortul deja se terminase, dar macar pozat portia mea .


Poze

Tort Barni
Tort Barni - poza 2
Tort Barni - poza 3
Tort Barni - poza 4
Tort Barni - poza 5
Tort Barni - poza 6
Tort Barni - poza 7
Tort Barni - poza 8
Tort Barni - poza 9

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează