Tarta portugheza - varianta maxi
Tarta Portugheza este sora mai mare a lui Pastel de Nata, prajitura traditional portugheza cu aluat foietaj si crema de ou. Noi am facut varianta Maxi, de impartit cu toata familia :)
Ingrediente
8
Materiale
- tava de copt 20 cm de diametru
Preparare
Preparare15 min
Timp așteptare1 oră
Gătire30 min
Turnati laptele intr-o cratita. Adaugati zaharul vanilat si coaja de lamaie si lasati sa se infuzeze 10 minute la foc mediu.
Combinati amidonul de porumb si zaharul intr-un castron.
Luati laptele de pe foc. Adaugati amestecul de amidon de porumb si zahar si amestecati bine cu un tel.
Se adauga galbenusurile si se amesteca din nou. Puneti cratita pe foc pentru se a ingrosa amestecul.
Desfaceti aluatul de foietaj si puneti-l in tava unsa si pudrata cu faina.
Turnati preparatul pe foietaj, neteziti suprafata si coaceti 30 de minute la 180° C.
Gata!
Echipamente de gătit
cuptor
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
D