In tava in care vom face tarta topim pe foc mic 100 g unt sau margarina,careia ii adaugam jumatate din zahar si jumatate de lingurita de scortisoara.
Cu o lingura de lemn amestecam pana la topirea zaharului si caramelizarea lui.
Curatam cele 3 mere (daca sunt mai mari ajung si 2) si le scoatem cotorul,scobindu-le. Le taiem in felii de cca 1,5 cm.
Luam tava de pe aragaz si asezam feliile de mere.
Mixam cele 3 oua cu zaharul ramas,apoi adaugam 100 ml ulei ,150 ml lapte si o esenta.(eu am folosit rom) Adaugam faina cernuta amestecata cu un pliculet de praf de copt. Mixam bine si turnam peste mere.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 minute,depinde putin de cuptorul dvs.
Asezam deasupra o farfurie si intoarcem cu fundul in sus. Sa aveti pofta ! Are un parfum atat de placut si delicat ,tinand sa precizez ca nu sunt fan scortisoara.Este foarte pufoasa,iar dulceata caramelului se imbina minunat cu merele acrisoare.
Foarte gustoasă. Am pregătit porție dublă deoarece tava mai mica nu am. S-a primit excepțională, doar că e cam dulce. Mă gindesc data viitoare sa reduc doza de zahăr și să măresc proporția de mere. Recomand cu încredere.
E foarte gustoasa si rapida, dar principalul e ca s-a primit din prima,doar ca e prea dulce, data viitoare voi pune mai putin zahar! La sigur o mai gatesc!
Comentarii (114):
Foarte gustoasă. Am pregătit porție dublă deoarece tava mai mica nu am. S-a primit excepțională, doar că e cam dulce. Mă gindesc data viitoare sa reduc doza de zahăr și să măresc proporția de mere. Recomand cu încredere.
Reteta e ok , o fac si eu . O observatie : nu ati trecut la ingrediente numarul de oua si cum variaza el in functie de cantitate .
E foarte gustoasa si rapida, dar principalul e ca s-a primit din prima,doar ca e prea dulce, data viitoare voi pune mai putin zahar! La sigur o mai gatesc!
F buna
Foarte buna si rapida.
Usor de preparat, economica si fff gustoasa.Recomand!
O reteta excelenta!
Mf
Fantastic de buna! Multumesc de reteta!
E painoasa