Petitchef

Tarta cu mere si crema-Nico

Felul principal
4 porții
50 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Aluatul pt.tarta:

Umplutura:

Preparare

  • Se pune faina pe planseta iar deasupra punem , untul cubulete, oul si un varf de sare. Se amesteca cu mana, pana devine totul o coca destul de tare.
  • Aluatul se pune in frigider pentru o jumatate de ora.Intre timp , se freaca cu mixerul ouale cu zaharul, pana devin o crema, apoi se adauga faina, coaja de lamaie rasa si vanilia.
  • In sfarsit ,se adauga laptele putin cate putin. Merele se curata de coaja, se scoate cotorul, se taie felii subtiri.Se scoate aluatul din frigider, se intinde in forma de tarta( 20-24 cm.diametru) unsa cu putin unt si tapetata cu faina.
  • Aceasta operatie se face cu mainile direct in forma, captusind si bordul in sus.Se aseaza merele in ordine, una dupa alta feliile sau in cercuri concentrice.Deasupra, se toarna compozitia de lapte , oua ,faina si zahar.
  • Se presara putin zahar tos deasupra si se da la cuptorul deja incalzit.Se coace la o temperatura de 180°C timp de 40-45 minute, la pozitia din mijloc a cuptorului.Se serveste rece sau chiar calduta.


Poze

Tarta cu mere si crema-Nico
Tarta cu mere si crema-Nico - poza 2
Tarta cu mere si crema-Nico - poza 3
Tarta cu mere si crema-Nico - poza 4
Tarta cu mere si crema-Nico - poza 5
Tarta cu mere si crema-Nico - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

nina46
nina46, 18/10/2010

Simplu si delicios ! bravo!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta normanda cu mere si migdale
Tarta normanda cu mere si migdale
10 porții
2 h 50 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu mere, nuci si scortisoara
Tarta cu mere, nuci si scortisoara
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu capsune si crema de patiserie
Tarta cu capsune si crema de patiserie
20 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează