Se pune faina pe planseta iar deasupra punem , untul cubulete, oul si un varf de sare. Se amesteca cu mana, pana devine totul o coca destul de tare.
Aluatul se pune in frigider pentru o jumatate de ora.Intre timp , se freaca cu mixerul ouale cu zaharul, pana devin o crema, apoi se adauga faina, coaja de lamaie rasa si vanilia.
In sfarsit ,se adauga laptele putin cate putin. Merele se curata de coaja, se scoate cotorul, se taie felii subtiri.Se scoate aluatul din frigider, se intinde in forma de tarta( 20-24 cm.diametru) unsa cu putin unt si tapetata cu faina.
Aceasta operatie se face cu mainile direct in forma, captusind si bordul in sus.Se aseaza merele in ordine, una dupa alta feliile sau in cercuri concentrice.Deasupra, se toarna compozitia de lapte , oua ,faina si zahar.
Se presara putin zahar tos deasupra si se da la cuptorul deja incalzit.Se coace la o temperatura de 180°C timp de 40-45 minute, la pozitia din mijloc a cuptorului.Se serveste rece sau chiar calduta.
Comentarii:
Simplu si delicios ! bravo!