Se amesteca intr-un bol adanc cu un tel zaharul impreuna cu untul, adus in prealabil la temperatura camerei. Separati ouale si adaugati galbenusurile pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt si sarea si adaugati-le la compozitie. Stoarceti portocalele si adaugati sucul lor la celelalte ingrediente, amestecand pana devine un aluat omogen.
Bateti albusurile spuma tare si amestecati-le de jos in sus in compozitie cu ajutorul unei palete de plastic.
Stoarceti lamaia.Curatati merele si taiati-le felii subtiri, stropindu-le din abundenta cu suc de lamaie pentru a nu-si schimba culoarea. Asezati aluatul intr-o tava de tarte unsa cu unt si tapetata cu faina.
Asezati deasupra feliile de mere si presarati scortisoara macinata. Se da la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 50 de minute si se serveste cu sos caramel.
Comentarii:
Delicioasa combinatie, portocala si mar, dar fructe de padue s branza de vaci ce ziceti, pofta buna