In tava in care vom face tarta topim pe foc mic 100 g unt sau margarina,careia ii adaugam jumatate din zahar si jumatate de lingurita de scortisoara.Cu o lingura de lemn amestecam pana la topirea zaharului si caramelizarea lui.Curatam cele 3 mere si le scoatem cotorul,scobindu-le.
Le taiem in felii de cca 1,5 cm.Luam tava de pe aragaz si asezam feliile de mere.Mixam cele 3 oua cu zaharul ramas,apoi adaugam 100 ml ulei ,150 ml lapte si o esenta.Adaugam faina cernuta amestecata cu un pliculet de praf de copt.Mixam bine si turnam peste mere.Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 minute,depinde putin de cuptorul dvs.
Asezam deasupra o farfurie si intoarcem cu fundul in sus.Sa aveti pofta !Are un parfum atat de placut si delicat ,tinand sa precizez ca nu sunt fan scortisoara.Este foarte pufoasa,iar dulceata caramelului se imbina minunat cu merele acrisoare.
Ca zaharul topit sa nu se separe topeste mai intai zaharul pana se caramelizeaza apoi adauga untul si scortisoara... consistenta va fi cremoasa.. super buna reteta :)
Comentarii (13):
Buna!
Bunisoara
BUUUN
Foarte gustoasa si interesanta.e ptr prima oara cands o fac.
Bravo foarte gustos
Excelenta!!!
Foarte bun
Foarte frumos
Atat de pufoasa si moale fantastica
Ca zaharul topit sa nu se separe topeste mai intai zaharul pana se caramelizeaza apoi adauga untul si scortisoara... consistenta va fi cremoasa.. super buna reteta :)