Petitchef

Tarta cu mere

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor
520 Kcal

Ingrediente

8
Cost estimat: 3.36 (0.42€/porție)

Preparare

  • In tava in care vom face tarta topim pe foc mic 100 g unt sau margarina,careia ii adaugam jumatate din zahar si jumatate de lingurita de scortisoara.Cu o lingura de lemn amestecam pana la topirea zaharului si caramelizarea lui.Curatam cele 3 mere si le scoatem cotorul,scobindu-le.
  • Le taiem in felii de cca 1,5 cm.Luam tava de pe aragaz si asezam feliile de mere.Mixam cele 3 oua cu zaharul ramas,apoi adaugam 100 ml ulei ,150 ml lapte si o esenta.Adaugam faina cernuta amestecata cu un pliculet de praf de copt.Mixam bine si turnam peste mere.Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 minute,depinde putin de cuptorul dvs.
  • Asezam deasupra o farfurie si intoarcem cu fundul in sus.Sa aveti pofta !Are un parfum atat de placut si delicat ,tinand sa precizez ca nu sunt fan scortisoara.Este foarte pufoasa,iar dulceata caramelului se imbina minunat cu merele acrisoare.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 520Kcal
  • Carbo: 73g
  • Grăsimi: 22.2g
  • Grăsimi sat.: 8.7g
  • Proteine: 5.2g
  • Fibre: 2.6g
  • Zahăr: 51.4g
  • ProPoints: 14
  • SmartPoints: 24
Informații nutriționale pentru 1 porție (175g)


Poze

Tarta cu mere
Tarta cu mere - poza 2

Întrebări:




Comentarii (13):

15/02/2014

Buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/10/2013

Bunisoara

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/06/2015

BUUUN

(0) (0) Abuz
20/03/2014

Foarte gustoasa si interesanta.e ptr prima oara cands o fac.

(0) (0) Abuz
16/03/2014

Bravo foarte gustos

(0) (0) Abuz
04/01/2014

Excelenta!!!

(0) (0) Abuz
30/11/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
30/06/2013

Foarte frumos

(0) (0) Abuz
02/06/2013

Atat de pufoasa si moale fantastica

(0) (0) Abuz
04/08/2012

Ca zaharul topit sa nu se separe topeste mai intai zaharul pana se caramelizeaza apoi adauga untul si scortisoara... consistenta va fi cremoasa.. super buna reteta :)

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta normanda cu mere si migdale
Tarta normanda cu mere si migdale
10 porții
2 h 50 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu mere, nuci si scortisoara
Tarta cu mere, nuci si scortisoara
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tartă cu bezea cu lămâie
Tartă cu bezea cu lămâie
12 porții
2 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta portugheza - varianta maxi
Tarta portugheza - varianta maxi
8 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu smochine si struguri
Tarta cu smochine si struguri
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează