Tarta cu mere

Desert
Foarte ușor
50 min
520 Kcal

Ingrediente

8
Cost estimat: 3.36 (0.42€/porție)

Preparare

Preparare15 min
Gătire35 min
  • In tava in care vom face tarta topim pe foc mic 100 g unt sau margarina,careia ii adaugam jumatate din zahar si jumatate de lingurita de scortisoara.Cu o lingura de lemn amestecam pana la topirea zaharului si caramelizarea lui.Curatam cele 3 mere si le scoatem cotorul,scobindu-le.
  • Le taiem in felii de cca 1,5 cm.Luam tava de pe aragaz si asezam feliile de mere.Mixam cele 3 oua cu zaharul ramas,apoi adaugam 100 ml ulei ,150 ml lapte si o esenta.Adaugam faina cernuta amestecata cu un pliculet de praf de copt.Mixam bine si turnam peste mere.Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 minute,depinde putin de cuptorul dvs.
  • Asezam deasupra o farfurie si intoarcem cu fundul in sus.Sa aveti pofta !Are un parfum atat de placut si delicat ,tinand sa precizez ca nu sunt fan scortisoara.Este foarte pufoasa,iar dulceata caramelului se imbina minunat cu merele acrisoare.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 520Kcal
  • Carbo: 73g
  • Grăsimi: 22.2g
  • Grăsimi sat.: 8.7g
  • Proteine: 5.2g
  • Fibre: 2.6g
  • Zahăr: 51.4g
  • ProPoints: 14
  • SmartPoints: 24
Informații nutriționale pentru 1 porție (175g)
JJustLoveCookin

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Buna!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Bunisoara

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

BUUUN

abuz

anonymous

Foarte gustoasa si interesanta.e ptr prima oara cands o fac.

abuz

anonymous

Bravo foarte gustos

abuz

anonymous

Excelenta!!!

abuz

anonymous

Foarte bun

abuz

anonymous

Foarte frumos

abuz

anonymous

Atat de pufoasa si moale fantastica

abuz

anonymous

Ca zaharul topit sa nu se separe topeste mai intai zaharul pana se caramelizeaza apoi adauga untul si scortisoara... consistenta va fi cremoasa.. super buna reteta :)

abuz
  • pagina 1 / 2