Petitchef

Tarta cu banane si frisca

Salutare tuturor! Azi am facut o placinta americana... nu, nu va ganditi la film, eu chiar am facut o placinta americana veritabila, foarte populara, se poate gasi in orice dinner la orice colt de strada: "banana cream pie" sau in traducere libera placinta cu banane si frisca. Se face foarte simplu, un strat de pate brisee (sau cum zic americanii "shortbread crust") noi o sa-i zicem simplu aluat de biscuiti, caci in definitiv nu e altceva mai mult de atat, stratul numarul doi - crema de vanilie, trei - bana

Desert
6 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

6

Ingrediente blat:

Ingrediente crema:

Ingrediente topping:

Preparare

  • Se amesteca faina cu zahar si sare apoi se adauga untul rece taiat cubulete si se amesteca bine, eu am amestecat cu mana dar cel mai bine folositi un blender. Se adauga apa rece treptat pana cand se formeaza un aluat legat. Se aplatizeaza aluatul format, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider o ora.
  • Se amesteca galbenusurile cu zahar si amidon. Separat de pun la foc laptele si vanilia intr-un fas cu fund dublu sau oricum un vas care sa nu afume. Cand laptele se apropie de dat in clocot se adauga treptat amestecul de ou amestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se adauga romul, se acopera cu un servet din panza curat si se lasa la racit (atentie: nu se acopera crema cu folie pt ca se face condens si apa rezultata cade in crema si nici nu se lasa descoperita pentru ca se formeaza crusta deasupra).
  • Dupa o ora se scoate aluatul de la frigider si se intinde pe masa tapetata cu faina si se imbraca o forma de tarta. Excesul se taie si se poate refolosi la alte dulciuri (sau se poate congela pt maxim o luna). Dupa ce ati pus aluatul in tava se inteapa cu o furculita pt a nu se umfla (nu vreti pandispan, ci un aluat subtire si crocant). Se da la cuptor circa 30 de minute sau pana cand crusta de pe peretii vasului incepe sa se rumeneasca. Se scoate si se lasa sa se raceasca inainte de a intinde crema.
  • Se pune intr-un vas la foc mic 6 linguri de zahar iar cand s-au topit se adauga arahidele taiate grosier (puteti sa folositi orice alt fel de alune aveti prin casa). Lasati la foc pana cand incepe sa se simta miros de alune prajite (cam 2 minute). Se toarna caramelul de o hartie de copt si se lasa sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit se zdrobeste fie cu un blender fie cu cutitul.
  • Se bate frisca (smantana plus zahar pudra plus vanilie) si se da deoparte.
  • Se asambleaza tarta: se pune crema racita peste crusta de biscuit apoi se adauga feliile de banana (se pot zdrobi bananele si se pot adauga in crema, dar eu am preferat sa le feliez), apoi se pune frisca si deasupra se presara topingul de caramel cu arahide zdrobit.


Poze

Tarta cu banane si frisca
Tarta cu banane si frisca - poza 2

Întrebări:

Ce inseamna lapte gras?

Răspuns:

Buna! De obicei folosesc la prăjituri 3.5% grăsime... de asta am zis lapte gras :)




Comentarii:

bledea_l2013
bledea_l2013, 27/03/2015

Imi place foarte tare.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/09/2014

Buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/03/2015

Mi se pare fff.bun

(1) (0) Abuz
25/03/2015

Arata bine trebuie incercata

(1) (0) Abuz
26/12/2013

Mmmmm

(0) (0) Abuz
02/05/2012

Suna excelent! abia astept sa incerc reteta!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu banane si ciocolata
Tarta cu banane si ciocolata
10 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1 h 50 m
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Tartă cu daims în stil ikea
Tartă cu daims în stil ikea
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu caise fara gluten
Tarta cu caise fara gluten
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! 10 Secrete pentru o frisca perfecta! 10 Secrete pentru o frisca perfecta! Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează