Petitchef

Tarta cu frisca si fructe

Desert
12 porții
1 h 30 m
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

12

Preparare

  • Blatul se face dupa reteta clasica si daca se respecta toate operatiile nu are cum sa nu reuseasca. Se separa albusul de galbenus (ouale trebuie sa fie la temperatuta camerei), se bat galbenusurile cu 4 lg de zahar si f putina apa (2 lg pt a se topi mai usor zaharul) se pune esenta, coaja de lamaie si portocala si uleiul.
  • Intre timp se pregateste cuptorul si tava pt copt care se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, sau mai nou exista hartie pt copt care se unge cu f putin ulei, apoi se bat galbenusurile spuma, iar cand acestea nu se desprind de pe vas daca se intoarce vasul cu susul in jos se adauga cate o lingura de zahar in ploaie se mai bate pana spuma e mai densa.
  • Se toarna galbenusurile peste albus si se pune faina in ploaie si se amesteca foarte usor de sus in jos cu telul. Nu trebuie amestecat cu mixerul faina caci toata cantitatea de aer inglobata in albusuri si galbenusuri dispare, blatul creste natural fara afanatori numai cu aerul inglobat, care la temperatura inalta formeaza bulele de aer din blat prin evaporarea apei.
  • Se coace la cuptorul incalzit in prealabil la temperatura mai mica la inceput pt a permite cresterea blatului, fara a deschide usa timp de 15 min (120-140 gr), apoi se mareste temperatura la 180 grade, este gata dupa aprox 50-60 min cand se palpeaza blatul si compozitia revine la loc (este elastic). Intre timp se prepara siropul care trebuie fiert (apa zaharul si aromele) pt a nu fermenta.
  • Se bate frisca daca e din smantana se adauga zahar la urma si arome, iar daca e vegetala din comert gen Hulala nu mai trebuie adaugat nimic
    Blatul racit se insiropeaza, se pune un strat de frisca se portioneaza apoi se toarna diferite aveline cu posul cu sprit sau ce ce avem, se decoreaza cu fructe (de tot felul).

Rețete inrudite

YouTube

Tarta stea cu fructe


Poze

Tarta cu frisca si fructe
Tarta cu frisca si fructe - poza 2
Tarta cu frisca si fructe - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

09/04/2014

Delicioasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tartă cu fructe roșii și crumble expres
Tartă cu fructe roșii și crumble expres
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta stea cu fructe
Tarta stea cu fructe
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu foietaj si cirese
Tarta cu foietaj si cirese
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tarta cu lamaie - petitchef
Tarta cu lamaie - petitchef
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta portugheza - varianta maxi
Tarta portugheza - varianta maxi
8 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează