Prepararea aluatului: se cerne faina, zaharul pudra si praful de copt. Untul se taie in bucati mici si se pune peste faina, zaharul pudra si praful de copt si se framanta cu mainile pana cand se obtine o masa cu aspect de nisip.
Se adauga apoi galbenusurile si zeama de portocala si se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Atentie sa nu amestecati prea mult altfel aluatul nu mai iese fraged.
Se inveleste apoi intr-o hartie de copt, si se intinde cu mainile peste folie pana are o grosime de maxim 2cm. Se indoaie in jumate si se pune la frigider. Se poate folosi dupa 1 ora, dar cel mai bine este sa fie lasat peste noapte.In timpul asta se face budinca si se acopera cu folie alimentara (sau aluminiu) pentru a nu se intari deasupra.
Se intinde aluatul din folie in tava si se baga la cuptor, cam 20 minute pana se coace bine, verificati cu scobitoarea.Cand blatul este gata se toarna budinca si se orneaza cu felii de fructe in cazul meu: 2 kiwi si jumatate de portocala.
Se poate pune peste fructe gelatina(conform instructiunilor de pe pachet) pentru ca fructele sa nu se usuce.Aceasta este a 2-a budinca numai cu kiwi.Si a 3-a budinca numai cu capsuni.
Comentarii:
Delicios!!! ;)