Strudel cu branza de vaci si merisoare
Ingrediente
6
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- 1. Lasam la hidratat merisoarele intr-un pahar de apa calduta in amestec cu coniac ( sau rom ) pentru cca 15 minute, timp in care vom pregati umplutura!
2. Branza de vaci se amesteca cu zaharul , oul si smantana pana la obtinerea unui amestec omogen , apoi vom adauga si merisoarele scurse de apa ( eventual lasate pe un servet de bucarie sa se absoarba umezela! Se aromeaza dupa gust cu coaja de lamaie rasa sau vanilie!
. Foaia dezghetata de aluat se va imparti in 3 parti egale ( imaginar), iar pe bucata din mijloc se va intinde umplutura de branza!
4.Lateralele aluatului se vor taia in fasii egale de cca 1 cm-1,5 cm...se vor pune altrenativ apoi una peste alta de la stanga la deapa, de la dreapta la stanga...pana terminam tot aluatul! Cand strudelul este gata il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il ungem cu un amestec de ou si lapte, apoi presaram cu zahar brun.Dam la cuptor ptr cca 20 min., pana cand este rumenit!
5.Se portioneaza rece si se serveste cu mare pofta!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Un deliciu
anonymous
Slabut
anonymous
Intr-adevar creeaza mare pofta!
anonymous
Imi place!
anonymous
Buna tare!
anonymous
Super tare ideea cu crestatul. Arata de parca ai fi la cine stie ce restaurant.
anonymous
Excelenta ideea cu aluatul franjurat!Felicitari!
anonymous
Gustos
anonymous
Vorbesti in numele lui Catavencu si il citezi pe Caragiale cand spui: "care-au durat aproape 30 de ani"? Nu ai inteles insa chintesenta expresiei! Era vorba de lupte seculare care au durat aproape 30 de ani!
Aceasta expresie caaracterizeaza pe cineva care vobeste emfatic, fara sa cunoasca notiunea exacta a unor cuvinte si care sustine, ca si eroul lui Caragiale, ca lupta seculara dureaza ?30 de ani.
Ce legatura au toate acestea cu strudelul numai tu stii! A, era sa uit, poate ai vrut sa ne exemplifici cum se potriveste nuca in perete!

DIANA30
FB
Punctează această reţetă