Aluatul se lasă la decongelat peste noapte în frigider. Într-un castron amestecăm brânza cu zahărul, stafidele și oul bătut separat într-un castronel.
Într-o tavă tapetată cu hârtie pergament punem aluatul. Compoziția de brânză o punem în mijloc, pe o treime din aluat, lăsând un pic din margini neacoperite cu brânză.
Aducem lateralele (aprox. 5 cm) peste brânză, apoi o treime din lungime pe care o ungem cu puțin ou și o acoperim cu cealaltă treime de aluat. Întoarcem ușor ștrudelul în așa fel încât să avem cele două treimi de aluat în partea de jos.
Cu un cuțit facem mici crestături în aluat.
Se unge cu ou bătut (eu am avut ou eco de la bunica - de asta e așa galben)
Se dă în cuptorul preîncălzit la 220 grade C pentru 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.
El va arăta foarte frumos când se va scoate din cuptor, după care se va mai desumfla :( Se poate servi atât cald, cât și rece, pudrat sau nu cu zahăr vanilat.
Comentarii:
Foarte buna si practica
Este f.bun, dar, mare grija la ilograme.
Minunata aceasta reteta e bine s o incercati.
Arata excelent, trebuie sa fie f, bun
Foarte bune
Buna