Ștrudel cu brânză

Desert
Foarte ușor
1 oră

Un rasfat dulce :)

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire40 min
  • Aluatul se lasă la decongelat peste noapte în frigider.
    Într-un castron amestecăm brânza cu zahărul, stafidele și oul bătut separat într-un castronel.

    Într-o tavă tapetată cu hârtie pergament punem aluatul.
    Compoziția de brânză o punem în mijloc, pe o treime din aluat, lăsând un pic din margini neacoperite cu brânză.

    Aducem lateralele (aprox. 5 cm) peste brânză, apoi o treime din lungime pe care o ungem cu puțin ou și o acoperim cu cealaltă treime de aluat.
    Întoarcem ușor ștrudelul în așa fel încât să avem cele două treimi de aluat în partea de jos.

    Cu un cuțit facem mici crestături în aluat.

    Se unge cu ou bătut (eu am avut ou eco de la bunica - de asta e așa galben)

    Se dă în cuptorul preîncălzit la 220 grade C pentru 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

    El va arăta foarte frumos când se va scoate din cuptor, după care se va mai desumfla :(
    Se poate servi atât cald, cât și rece, pudrat sau nu cu zahăr vanilat.

    Poftă bună!

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Foarte buna si practica

abuz

anonymous

Este f.bun, dar, mare grija la ilograme.

abuz

anonymous

Minunata aceasta reteta e bine s o incercati.

abuz

anonymous

Arata excelent, trebuie sa fie f, bun

abuz

anonymous

Foarte bune

abuz

anonymous

Buna

abuz