Puteti folosi orice aroma va place: menta, lamaie, rom, noi am optat pentru putin whiskey. Punem apa la fiert intr-un vas, impreuna cu zaharul.
Amestecam din cand in cand, sa se dizolve zaharul. Cand incepe sa fiarba, oprim focul, punem ciocolata taiata bucatele mici si amestecam bine (cu un tel) pana se dizolva. Turnam si whiskeyul, mai amestecam putin si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, turnam intr-un vas pe care il acoperim si il punem la congelator. Daca aveti masina de facut inghetata, e mai usor, puneti lichidul in masina si se descurca singura.
Scoatem dupa 3 - 4 ore de la congelator si amestecam, eventual cu piciorul vertical al mixeruluipentru a sparge cristalele de gheata.
Lasam la congelator pana se intareste din nou si servim acest desert simplu si surprinzator de bun, care are aproximativ 230 calorii la 100 de grame.
Comentarii:
Intradevar, e sorbet, nici o legatura cu serbet...
Mdaaaaaaaaaaa,super!
Asta e inghetata nu serbet...................