Am batut ouale separat. Galbenusurile cu zaharul, albusurile cu un praf de sare. Cafeaua solubila am dizolvat-o intr-o lingurita de apa si amestecat-o in compozitia de galbenusuri. Tot in galbenusuri adaugam si mascarpone pana se omogenizeaza bine. Frisca lichida am batut-o pana a devenit mai tare. Ciocolata am maruntit-o cu cutitul dar se poate rade pe razatoarea mare sau mica ori la robot. Galbenusurile, albusurile si frisca batute se amesteca si se omogenizeaza. Fulgii de ciocolata se amesteca apoi cu compozitia de mai sus. Eu am asezat compozitia intr-o forma de chec din silicon. Ceea ce a mai ramas am pus in formele mici din silicon. Cine nu are forma de silicon, poate aseza compozitia in orice forma tapetata cu folie de plastic. Se introduce la rece (3-4 ore). Cele mici se racesc (logic) mai repede. Asadar daca aveti musafiri in 2 ore recomand sa le asezati in forme mici. Ce mi-a placut la reteta aceasta fata de inghetata, a fost ca nu a mai trebuit sa amesteci sa spargi cristalele de gheata. Este atat de cremoasa incat nu mai trebuie sa stai la fiecare 30 de minute sa amesteci. Va arat cateva poze cu cea in forma mica deocamdata.
Mascarpone se pune in galbenusuri dupa ce le freci cu zahar de aceea nu mai apare. Reteta e delicioasa si fffff simpla. Eu in loc de cafea pun gem de capsuni si banuti de ciocolata alba dar si bucati de capsuni si iese minunat a. Cand nu o fac pt copii adaug Baileys in loc de cafea sau Limoncello.
Am citit mai multe retete si nu am văzut sa specifice nicăieri cand si cum pui mascarpone.Se spune doar de albușuri si gălbenușuri,frișca si ciocolata.
Comentarii (23):
Mascarpone se pune in galbenusuri dupa ce le freci cu zahar de aceea nu mai apare. Reteta e delicioasa si fffff simpla. Eu in loc de cafea pun gem de capsuni si banuti de ciocolata alba dar si bucati de capsuni si iese minunat a. Cand nu o fac pt copii adaug Baileys in loc de cafea sau Limoncello.
Excelenta!
Cred ca este un deliciu?
Nimic nu trbuie facut cu OUA CRUDE, este o mare greseala care se face in bucatarie.
Buna ,am facut-o odata ,dar dupa alta reteta
Am citit mai multe retete si nu am văzut sa specifice nicăieri cand si cum pui mascarpone.Se spune doar de albușuri si gălbenușuri,frișca si ciocolata.
O incerc acum
Voi incerca sa o fac
Arata superb, este gustoasa si se prepara rapid.... am incercat-o:-)
Delicioasa