Savarine

Savarine
Desert
Foarte ușor
1 oră

Mai repede le-as spune mini savarine tinand cont ca neavand o tava speciala le-am facut in tava de briose :) Reteta am primit-o de la niste bucatarasi talentati..de pe bucataras.ro (Diaconta) doar ca eu avandu-l pe iubi mare admirator de dulciuri am facut cantitate dubla si..am mai modificat cate ceva pe ici pe colo dupa cum imi sta in fire :)

Ingrediente

4

Am folosit pentru aluat:

Pentru sirop:

Pentru crema:

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Aluatul: am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au dublat volumul, apoi le-am adaugat treptat peste albusuri amestecand incet cu o spatula sa nu stric spuma.

    Am adaugat apoi pesmetul, faina si am amestecat,apoi am pus esenta de vanilie si am adaugat aluatul astfel obtinut in hartiile pentru briose asezate in tava.

    Eu am uns cu putin ulei hartia pentru a nu avea surprize cand vreau sa desfac gogoselele…si asa am mai avut locuri unde un pic a fost greu sa desfac hartia fara a strica gogasa de savarina.
  • Siropul: am pus apa cu zaharul si esenta la foc si am lasat sa fiarba pana cand siropul s-a ingrosat putin.
  • Crema: Frisca am batut-o cu mixerul si am lasat-o deoparte,am amestecat intr-un castron branza ricotta cu untul si zaharaul vanilat,apoi aceasta crema am adaugat-o peste frisca si am amestecat usor pentru a omogeniza totul.
  • Dupa ce gogoselele de savarina s-au copt aproximativ 15-20 min,le-am lasat sa se raceasca, la fel si siropul, apoi am scos hartia in care s-au copt si am insiropat bine gogoselele si le-am taiat un capacel.

    Capacelul taiat l-am ridicat usor (sunt mai fragile odata insiropate asa ca trebuie umblat cu grija) si am introdus crema de ricotta cu frisca. Pe capacel am pus dulceata de visine pentru a pastra aroma din sirop si le-am dat putin la frigider.
  • Un desert foarte bun si desi a fost prima data cand am facut voi repeta experienta cu mare drag si cu alte ocazii. Multumesc Diaconta pentru reteta gogoselelor!!!

    Pofta mare!

Punctează această reţetă

danaszocsDanaszocs

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4

anonymous

Excelentaaaa

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Cred ca sunt foarte bune felicitari

am gătit această rețetă
abuz

Edaniela

Delicioasa!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

De cand eram copil, erau preferatele mele!Nu am gasit, insa, o reteta ca aceasta, sper sa-mi iasa!

abuz

anonymous

Stiti , patiseria este ca farmacia se lucreaza la grame!!!!

1 ) Ar fi bine ca publicatiile sa fie date in unitati de masura! 2) Ar fi bine de

abuz

anonymous

Bune!

abuz

anonymous

Oare as putea folosi Mascarpone in loc de ricotta? Sau urda dulce?

abuz

anonymous

Excelente!!!

abuz

anonymous

O idee grozava... o sa incerc chiar acum!

abuz

anonymous

Suuuuuuuuper !!!

abuz
  • pagina 1 / 4