Petitchef

Savarine cu pesmet

Este o reteta clasica romaneasca, cine nu a auzit de savarine. Sunt asa simple, usoare si delicioase.

Aperitiv
6 porții
40 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru sirop:

Pentru frisca:

Preparare

  • Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius (350 Fahrenheit).Se separa ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand isi schimba culoarea in galben deschis. Se adauga pesmetul si faina, si se incorporeaza.
  • Albusurile se bat spuma tare (Sunt bine batute atunci cand se scoate mixerul din ele, il intorci in sus, si spuma sta tare).Se amesteca usor albusurile cu amestecul de galbenusuri, de jos in sus, se pune in formele unse cu unt si tapetate cu pesmet.
  • Se coc pana cand se rumenesc si se testeaza cu scobitoarea.Intre timp, pentru sirop se fiebe apa, se adauga zaharul pana cand se topeste. Se opreste focul si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se racoreasca.
  • Cand savarinele sunt coapte, se pun intr-o tava si se toarna siropul peste ele, se lasa la rece pana cand siropul este absorbit in totalitate.Se taie varful savarinelor, se umplu cu frisca si sunt gata de servit.
    Se poate adauga gem sau fructe, dupa cum pofteste fiecare.


Poze

Savarine cu pesmet
Savarine cu pesmet - poza 2
Savarine cu pesmet - poza 3
Savarine cu pesmet - poza 4
Savarine cu pesmet - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

24/06/2019

Foarte bune!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/12/2013

Fff bune

(0) (0) Abuz
14/11/2013

Haraso

(0) (0) Abuz
23/02/2013

Le`am facut dupa aceasta reteta si sunt super,nu sunt amatoare de savarine ,dar sotul e innebunit dupa ele !!

(0) (0) Abuz
17/02/2013

Foartte bune,asa le fac si eu,.

(0) (0) Abuz
13/02/2013

Super

(0) (0) Abuz
01/02/2013

Hmmm arata superrr

(0) (0) Abuz
05/01/2013

Foarte bune

(0) (0) Abuz
30/12/2012

Super!!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Biscuiti - bradut pentru craciun
Biscuiti - bradut pentru craciun
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu foietaj si cirese
Tarta cu foietaj si cirese
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
3 porții
4 h 10 m
Foarte ușor
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Panko - pesmet caracteristic bucatariei japoneze Panko - pesmet caracteristic bucatariei japoneze

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează