Savarine cu pesmet

Aperitiv
6 porții
Foarte ușor
1 oră

Este o reteta clasica romaneasca, cine nu a auzit de savarine. Sunt asa simple, usoare si delicioase.

Ingrediente

6

Pentru sirop:

Pentru frisca:

Preparare

Preparare40 min
Gătire20 min
  • Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius (350 Fahrenheit).Se separa ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand isi schimba culoarea in galben deschis. Se adauga pesmetul si faina, si se incorporeaza.
  • Albusurile se bat spuma tare (Sunt bine batute atunci cand se scoate mixerul din ele, il intorci in sus, si spuma sta tare).Se amesteca usor albusurile cu amestecul de galbenusuri, de jos in sus, se pune in formele unse cu unt si tapetate cu pesmet.
  • Se coc pana cand se rumenesc si se testeaza cu scobitoarea.Intre timp, pentru sirop se fiebe apa, se adauga zaharul pana cand se topeste. Se opreste focul si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se racoreasca.
  • Cand savarinele sunt coapte, se pun intr-o tava si se toarna siropul peste ele, se lasa la rece pana cand siropul este absorbit in totalitate.Se taie varful savarinelor, se umplu cu frisca si sunt gata de servit.
    Se poate adauga gem sau fructe, dupa cum pofteste fiecare.
MMihaela_76

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Foarte bune!

am gătit această rețetă
abuz

Fff bune

abuz

Haraso

abuz

Le`am facut dupa aceasta reteta si sunt super,nu sunt amatoare de savarine ,dar sotul e innebunit dupa ele !!

abuz

Foartte bune,asa le fac si eu,.

abuz

Super

abuz

Hmmm arata superrr

abuz

Foarte bune

abuz

Super!!!!!

abuz