Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius (350 Fahrenheit).Se separa ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand isi schimba culoarea in galben deschis. Se adauga pesmetul si faina, si se incorporeaza.
Albusurile se bat spuma tare (Sunt bine batute atunci cand se scoate mixerul din ele, il intorci in sus, si spuma sta tare).Se amesteca usor albusurile cu amestecul de galbenusuri, de jos in sus, se pune in formele unse cu unt si tapetate cu pesmet.
Se coc pana cand se rumenesc si se testeaza cu scobitoarea.Intre timp, pentru sirop se fiebe apa, se adauga zaharul pana cand se topeste. Se opreste focul si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se racoreasca.
Cand savarinele sunt coapte, se pun intr-o tava si se toarna siropul peste ele, se lasa la rece pana cand siropul este absorbit in totalitate.Se taie varful savarinelor, se umplu cu frisca si sunt gata de servit. Se poate adauga gem sau fructe, dupa cum pofteste fiecare.
Comentarii:
Foarte bune!
Fff bune
Haraso
Le`am facut dupa aceasta reteta si sunt super,nu sunt amatoare de savarine ,dar sotul e innebunit dupa ele !!
Foartte bune,asa le fac si eu,.
Super
Hmmm arata superrr
Foarte bune
Super!!!!!