Se separa galbenusurile de albus.Albusul se bate cu zaharul bezea, galbenusul se amesteca cu putina sare si il incorporam treptata in bezea.Se adauga pesmetul in care am pus si faina si amestecam de sus in jos usor pentru a nu se lasa compozitia.
Se ung si se tapeteaza formele se umplu cam trei sferturi cu compozitia de mai sus si se dau la cuptorul in prealabil incalzit la 180-200 grade timp de 20-30 minute.Se poate face testul cu scobitoarea pentrua vedea daca sunt coapte.
Intre timp preparam siropul.Punem pe foc apa si zaharul lasam sa fiarba pana se ingroasa putin , il lasam deoparte sa se raceasca nu forte mult apoi adaugam esenta de rom.Dupa ce savarinele s-au copt le scoatem le punem intr-o tava dar cu fundul in sus taiem capace din ele , le insiropam cat mai bine cu siropul caldut si le lasam sa se raceasca foarte bine.
Separat batem frisca bine, eu adaug ori o lingura de smantana grasa ori un plic de intaritor de frisca.Umplem savarinele cu frisca punem si capacele care au fost insiropate si ele si deasupra punem topping de fructe dupa preferinte.Se lasa cel putin doua ore la rece apoi se servesc.
Foarte bune! Foarte usor de facut!! PS: persoanele care vor sa lase review ,sa lase dupa ce a încercat rețeta ,nu înainte!! Pe mine ma interesează recomandările celor care au făcut deja nu celor care vor face!!! Mulțumesc ptr reteta☺️
Comentarii (59):
Foarte bune! Foarte usor de facut!!
PS: persoanele care vor sa lase review ,sa lase dupa ce a încercat rețeta ,nu înainte!! Pe mine ma interesează recomandările celor care au făcut deja nu celor care vor face!!!
Mulțumesc ptr reteta☺️
Delicios
Foarte bune doar ca mi-a trebuit mai mult sirop in rest sunt excelente multumesc
Bune tare mi sa umplut gura de apa
Bune foarte bune
Grozava, delicioasa!!
E foarte buna
Foarte buna.
MIINE LE PREPAR MMMMM,,ARATA SUPERRRRR,,BINE
Mmmmm arata fffoarte bine ,,am sa le prepar si euuuuuu