Jumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi "desfacem" totul cu restul de lapte rece. Cand laptele pus la fiert da in clocot, turnam compozitia cu faina, in fir subtire si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase.
Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana obtinem o budinca consistenta. Incorporam untul si esenta de vanilie, lasam sa se racoreasca.
In tava (25/35 cm) in care vom construi prajitura punem nuca de cocos in strat uniform. Deasupra punem budinca, cu lingura din loc in loc, apoi nivelam cu atentie, sa nu se strice stratul de nuca de cocos.
Dupa ce s-a racit complet budinca, punem frisca batuta si nivelam. Presaram nuca macinata si dam la frigider pentru cel putin 2 ore, cand stratul de budinca se va intari considerabil.
Cu un cutit bine ascutit taiem fasii lungi si inguste, apoi fiecare fasie se ruleaza, obtinand astfel niste mini-rulade, rulade la care am visat de cand le-a postat Gaby.
Un desert usor de realizat, aromat si cu aspect placut. Voi pregati acest desert in weekend. Multumesc pentru toate retetele postate, o sursa de inspiratie in momente de "panica" culinara!
Comentarii (18):
Am facut aceasta prajitura si este excelenta. nu am cuvinte sa descriu cat este de buna
Un desert usor de realizat, aromat si cu aspect placut. Voi pregati acest desert in weekend. Multumesc pentru toate retetele postate, o sursa de inspiratie in momente de "panica" culinara!
Trebuie incercata.
Buna si usor de facut
Foarte interesant.O voi incerca
Cred ca este delicioasa si racoritoare! O voi pregati cat de curand!
Excelent!!!
De incercat,paref.buna
Cred ca este delicioasa si se face usor si repede .Un desert nimerit de pregatit vara ,fara cuptor pe calduri naucitoare.
Excelentă prăjitură !