Rulada turceasca
Ingrediente
4
Preparare
Preparare30 min
Gătire20 min
- Jumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi "desfacem" totul cu restul de lapte rece. Cand laptele pus la fiert da in clocot, turnam compozitia cu faina, in fir subtire si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase.
- Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana obtinem o budinca consistenta. Incorporam untul si esenta de vanilie, lasam sa se racoreasca.
- In tava (25/35 cm) in care vom construi prajitura punem nuca de cocos in strat uniform. Deasupra punem budinca, cu lingura din loc in loc, apoi nivelam cu atentie, sa nu se strice stratul de nuca de cocos.
- Dupa ce s-a racit complet budinca, punem frisca batuta si nivelam. Presaram nuca macinata si dam la frigider pentru cel putin 2 ore, cand stratul de budinca se va intari considerabil.
- Cu un cutit bine ascutit taiem fasii lungi si inguste, apoi fiecare fasie se ruleaza, obtinand astfel niste mini-rulade, rulade la care am visat de cand le-a postat Gaby.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 740Kcal
- Carbo: 49.5g
- Grăsimi: 53g
- Grăsimi sat.: 28.8g
- Proteine: 12.4g
- Fibre: 5.1g
- Zahăr: 34.5g
- ProPoints: 20
- SmartPoints: 33
Informații nutriționale pentru 1 porție (290g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Am facut aceasta prajitura si este excelenta. nu am cuvinte sa descriu cat este de buna
am gătit această rețetă
anonymous
Un desert usor de realizat, aromat si cu aspect placut. Voi pregati acest desert in weekend. Multumesc pentru toate retetele postate, o sursa de inspiratie in momente de "panica" culinara!
Diana Lucia
Trebuie incercata.
anonymous
Buna si usor de facut

kun_i2016
Foarte interesant.O voi incerca
V
valusca
Cred ca este delicioasa si racoritoare! O voi pregati cat de curand!
anonymous
Excelent!!!
anonymous
De incercat,paref.buna
G
Gina53
Cred ca este delicioasa si se face usor si repede .Un desert nimerit de pregatit vara ,fara cuptor pe calduri naucitoare.
anonymous
Excelentă prăjitură !
Punctează această reţetă