Reteta necesita putina migala la preparare, de aceea nu ma voi lungi prea mult in explicatii: Migdalele ( cele 50 g) se rasnesc impreuna cu 50 g zahar in robotul de bucatarie pana cand rezulta o pulbere fina.
Ciocolata se pune sa se topeasca la bain marie impreuna cu doua linguri de Amaretto. Ainlocuit cu cafea, se poate inlocui si cu ness.
In timpul cat se raceste ciocolata se pregateste o forma de tort, tapetandu-se cu hartie de copt. E indicat sa se foloseasca o forma mai mica, de circa 20 cm diametru.
Separat, untul se bate spuma cu 65 g zahar si apoi se adauga galbenusul si sarea, amestecul de ciocolata racit si praful de migdale. Se amesteca pana la omogenizare si se incorporeaza faina.
Albusul se bate spuma cu restul de zahar ( 35 g) si se adauga peste compozitia de ciocolata amestecand foarte usor, pe verticala.
Se toarna in forma de copt si se introduce la cuptor pentru circa 25 minute la foc mediu. Secretul acestei retete este ca miezul sa nu fie foarte bine copt ci sa ramana putin umed, dand senzatia de umplutura de ciocolata.
La prima mea incercare am folosit o forma de tort mult prea mare, iar prajitura s-a copt prea bine. La a doua incercare miezul a ramas putin cremos si diferenta de gust a fost fantastica. Dupa ce s-ascos din cuptor, se lasa la racit apoi se prepara glazura : cicolata si untul se topesc la bain marie si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa la rece pana incepe sa se intareasca si apoi se acopera tarta uniform. Se orneaza cu migdale.
Sunt chef bucatar de 12 ani si am lucrat cu buatari Francezi dar prajitura asta imi place foarte mult desi imi pare cunoscuta am sa o fac .Multumesc Oana pt efortul depus in care ai tradus reteta.CRISTIAN....
Am facut reteta,ai gresit putin la cantitati,trebuia 115g unt,115g ciocolata si 82 de grame de faina,eu am transformat exact cantitatile,oricum felicitari,retetele juliei sunt extraordinare,a fost o adevarata maestra a artei culinare,practic ea le-a deschis orizontul gatitul americancelor.
Comentarii:
Wow!
Alte gusturi...
Super
Sunt chef bucatar de 12 ani si am lucrat cu buatari Francezi dar prajitura asta imi place foarte mult desi imi pare cunoscuta am sa o fac .Multumesc Oana pt efortul depus in care ai tradus reteta.CRISTIAN....
Am facut reteta,ai gresit putin la cantitati,trebuia 115g unt,115g ciocolata si 82 de grame de faina,eu am transformat exact cantitatile,oricum felicitari,retetele juliei sunt extraordinare,a fost o adevarata maestra a artei culinare,practic ea le-a deschis orizontul gatitul americancelor.
FOARTE BUNA ,,,,,,,,,,FOARTE BUNA!!!!!!!!!!!!