Se pun la fiert apa, uleiul si sarea. Cand fierbe se adauga toata faina deodata si se amesteca pana incepe sa se prinda putin de fundul cratitei.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca apoi se adauga pe rand cate un ou care trebuie sa se incorporeze bine, abia apoi se adauga urmatorul ou. Se pun gramajoare mici cu ajutorul unui pos.
Se coc la foc mediu fara a se deschide usa cuptorului, iar cand incep sa se rumenesca la foc mai mic.
Se pune la fiert laptele, untul si 1/2 din cantitatea de zahar. Galbenusurile se mixeaza spuma cu cealalta jumatate de cantitate de zahar si se adauga o ceasca din cantitatea de lapte si faina. Se omogenizeaza si se adauga in laptele care fierbe, se lasa la fiert pana se ingroasa, apoi se tempereaza putin si se amesteca cu albusurile batute spuma tare cu 4 linguri zahar pudra.
Se pun toate ingredientele la topit pe foc incet sau pe baie de abur si se tin pana se omogenizeaza si se ingroasa putin.
Asamblare: Se aseaza in cupe un strat de frisca, cateva coji de profiterol, sos de ciocolata, crema de vanilie, coji de profiterol, 2-3 buline de inghetata de cicolata si vanilie, frisca, si se orneaza cu sos de ciocolata.
Comentarii:
Foarte buna