Gogosile: Se masoara mai intai faina, se pune deoparte; apoi intr-o craticioara mica se toarna o cana de apa si jumatate de ulei. Se lasa sa fiarba.
Cand fierbe, se ia de pe foc, si se toarna toata faina deodata. Apoi cu o lingura de lemn se omogenizeaza. Se mai pune 1 minut pe foc amestecand in continuu.
Se lasa sa se raceasca; apoi se adauga cate un ou si se amesteca bine, bine pana ce aluatul devine fin si cremos.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, iar cu ajutorul unei lingurite (e mai comod si mai rapid), sau a unui pos, sau chiar a unei pungi taiate la un colt se formeaza gogosile.
Eu prefer sa fac gogosele mici pentru a manca mai multe :) dar se pot face si alungite ca pentru clasicele eclere. Trebuie lasat spatiu unde ele pentru ca vor creste.
Apoi se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20-30 minute, pana cand au crescut si s-au rumenit usor.
Nu se deschide usa cuptorului in primele 20 minute pentru ca nu mai cresc. Se lasa sa se raceasca.
Crema : Se pune zmeura impreuna cu zaharul si sucul de lamaie intr-un robot de bucatarie sau blender si se mixeaza pana iese un sos gros.
Se trece sosul printr-o sita fina pentru a scapa de seminte. Se lasa deoparte.
Se bate frisca, si se incorporeaza 8 linguri se sos de zmeura.
Se pune crema intr-un pos si se umplu gogosile.
Se topeste ciocolata pe baie de abur sau la cuptorul cu microunde si se adauga uleiul.
Nu prea imi place...! Nu-mi place pentru ca profiterolul nu merge cu zmeura , iubesc fructul asta dar profiterolul merge cu vanilie sau ciocolata, incearca ce ti-am zis!
Comentarii (12):
Apetisanta
Reteta tentanta.
Cat pot fi de rautacioase unele cititoare ... :(
Delicios
E ca cacatu
Nu prea imi place...! Nu-mi place pentru ca profiterolul nu merge cu zmeura , iubesc fructul asta dar profiterolul merge cu vanilie sau ciocolata, incearca ce ti-am zis!
Perfecta
F bun!
--bun,bun.bunnnn rau
Delicioasa...!