Petitchef

Prajitura Petre Roman

Desert
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pt. o foaie:

Preparare

  • Separat se freaca galbenusurile de la cele 3 oua cu o lgta de bicarbonat pe care il stingem cu otet sau zeama de lamie-eu am ales ultima varianta, adaugam cel 3 lg de nuca macinata si cel 5 lg de faina si le amestecam cu lingura, bine-bine de tot.
  • Adaugam 2-3 linguri de albus, ca sa se mai fluidizeze compozitia, apoi amestecam usor restul de albusuri in compozitia de galbenusuri.
    tapetat tava cu hartie de copt-apropo, tava noua primita de Pasti,si turnat usor compozitia si bagat in cuptorul preincalzit la 160 de grade. Cred ca in 15 min. a fost gata. procedat la fel si pentru celelalte doua foi of, cate vase de spalaaat.
  • Fierbem la foc mic laptele cu faina, pe care am desfacut-o in putin lapte din cantitatea data, apoi adaugam galbenusurile. Lasam pana se ingroasa si da in clocot. Lasam la racit.
    Separat frecam margarina cu zaharul si o amestecam cu budinca rece. Se obtine o cema fina.
  • Doar peste primele doua foi se pune caramel, astfel ca impartit cantitatea in doua, pus 200 g zahar la topit, turnat peste prima foaie si nu prea mi-a ajuns, asa ca pt. a doua foaie mai adaugat 50 g zahar, deci 250 g si s-a umplut toata foaia de caramelul minunat.
  • Peste prima foaie turnam caramel, punem jumatate din cantitatea de crema,apoi urmeaza a doua foaie cu caramel, cealalta jumatate de crema, a treia foaie peste care turnam albusurile si presaram ciocolata rasa sau "furnici" de ciocolata ales ultima varianta.
  • E o prajitura foarte dulce, aromata si inmiresmata dar e cu atat mai buna cu cat sta mai mult. Dupa veo 2 zile, foile au absorbit caramelul, de zici ca erau piscoturi caramelizate, nu alta.


Poze

Prajitura Petre Roman
Prajitura Petre Roman - poza 2
Prajitura Petre Roman - poza 3
Prajitura Petre Roman - poza 4
Prajitura Petre Roman - poza 5
Prajitura Petre Roman - poza 6
Prajitura Petre Roman - poza 7
Prajitura Petre Roman - poza 8
Prajitura Petre Roman - poza 9
Prajitura Petre Roman - poza 10
Prajitura Petre Roman - poza 11

Întrebări:




Comentarii (16):

18/12/2016

Ar fi bine sa invatam sa ne exprimam inainte sa postam vreo reteta. in tot ce ati scrie mai sus e o dezordine totala

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/02/2014

Super

(0) (0) Abuz
20/01/2014

Cea mai gustoasa prajitura!

(0) (0) Abuz
17/01/2014

Nui buna
nui fain
numi place

(0) (0) Abuz
12/01/2014

Arata ffff bineeee

(0) (0) Abuz
10/01/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
10/01/2014

O s-o incerc

(0) (0) Abuz
08/01/2014

Buna am sa ancerc budescu tincuta din galati

(0) (0) Abuz
28/12/2013

O minunatie de prajitura!

(0) (0) Abuz
20/12/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului! Turta dulce, prajitura Craciunului! Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează