Prajitura petre roman

Desert
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

4

Pt. o foaie:

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Separat se freaca galbenusurile de la cele 3 oua cu o lgta de bicarbonat pe care il stingem cu otet sau zeama de lamie-eu am ales ultima varianta, adaugam cel 3 lg de nuca macinata si cel 5 lg de faina si le amestecam cu lingura, bine-bine de tot.
  • Adaugam 2-3 linguri de albus, ca sa se mai fluidizeze compozitia, apoi amestecam usor restul de albusuri in compozitia de galbenusuri.
    tapetat tava cu hartie de copt-apropo, tava noua primita de Pasti,si turnat usor compozitia si bagat in cuptorul preincalzit la 160 de grade. Cred ca in 15 min. a fost gata. procedat la fel si pentru celelalte doua foi of, cate vase de spalaaat.
  • Fierbem la foc mic laptele cu faina, pe care am desfacut-o in putin lapte din cantitatea data, apoi adaugam galbenusurile. Lasam pana se ingroasa si da in clocot. Lasam la racit.
    Separat frecam margarina cu zaharul si o amestecam cu budinca rece. Se obtine o cema fina.
  • Doar peste primele doua foi se pune caramel, astfel ca impartit cantitatea in doua, pus 200 g zahar la topit, turnat peste prima foaie si nu prea mi-a ajuns, asa ca pt. a doua foaie mai adaugat 50 g zahar, deci 250 g si s-a umplut toata foaia de caramelul minunat.
  • Peste prima foaie turnam caramel, punem jumatate din cantitatea de crema,apoi urmeaza a doua foaie cu caramel, cealalta jumatate de crema, a treia foaie peste care turnam albusurile si presaram ciocolata rasa sau "furnici" de ciocolata ales ultima varianta.
  • E o prajitura foarte dulce, aromata si inmiresmata dar e cu atat mai buna cu cat sta mai mult. Dupa veo 2 zile, foile au absorbit caramelul, de zici ca erau piscoturi caramelizate, nu alta.

Punctează această reţetă

liana10Liana10

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Ar fi bine sa invatam sa ne exprimam inainte sa postam vreo reteta. in tot ce ati scrie mai sus e o dezordine totala

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Cea mai gustoasa prajitura!

abuz

anonymous

Nui buna
nui fain
numi place

abuz

anonymous

Arata ffff bineeee

abuz

anonymous

Foarte buna

abuz

anonymous

O s-o incerc

abuz

anonymous

Buna am sa ancerc budescu tincuta din galati

abuz

anonymous

O minunatie de prajitura!

abuz

anonymous

Foarte buna

abuz
  • pagina 1 / 2