Separat se freaca galbenusurile de la cele 3 oua cu o lgta de bicarbonat pe care il stingem cu otet sau zeama de lamie-eu am ales ultima varianta, adaugam cel 3 lg de nuca macinata si cel 5 lg de faina si le amestecam cu lingura, bine-bine de tot.
Adaugam 2-3 linguri de albus, ca sa se mai fluidizeze compozitia, apoi amestecam usor restul de albusuri in compozitia de galbenusuri. tapetat tava cu hartie de copt-apropo, tava noua primita de Pasti,si turnat usor compozitia si bagat in cuptorul preincalzit la 160 de grade. Cred ca in 15 min. a fost gata. procedat la fel si pentru celelalte doua foi of, cate vase de spalaaat.
Fierbem la foc mic laptele cu faina, pe care am desfacut-o in putin lapte din cantitatea data, apoi adaugam galbenusurile. Lasam pana se ingroasa si da in clocot. Lasam la racit. Separat frecam margarina cu zaharul si o amestecam cu budinca rece. Se obtine o cema fina.
Doar peste primele doua foi se pune caramel, astfel ca impartit cantitatea in doua, pus 200 g zahar la topit, turnat peste prima foaie si nu prea mi-a ajuns, asa ca pt. a doua foaie mai adaugat 50 g zahar, deci 250 g si s-a umplut toata foaia de caramelul minunat.
Peste prima foaie turnam caramel, punem jumatate din cantitatea de crema,apoi urmeaza a doua foaie cu caramel, cealalta jumatate de crema, a treia foaie peste care turnam albusurile si presaram ciocolata rasa sau "furnici" de ciocolata ales ultima varianta.
E o prajitura foarte dulce, aromata si inmiresmata dar e cu atat mai buna cu cat sta mai mult. Dupa veo 2 zile, foile au absorbit caramelul, de zici ca erau piscoturi caramelizate, nu alta.
Comentarii (16):
Ar fi bine sa invatam sa ne exprimam inainte sa postam vreo reteta. in tot ce ati scrie mai sus e o dezordine totala
Super
Cea mai gustoasa prajitura!
Nui buna
nui fain
numi place
Arata ffff bineeee
Foarte buna
O s-o incerc
Buna am sa ancerc budescu tincuta din galati
O minunatie de prajitura!
Foarte buna