Prajitura petre roman
Ingrediente
8
Cost estimat: 1.53Euros€ (0.19€/porție)
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Se pun toate ingredientele ,inafara de unt , intr-o craticioara incepand cu faina apoi se pun pe foc la foc incet. Se amesteca continua pana se ingroasa . Se lasa la racit.
- Untul se freaca spuma apoi se amesteca cu crema preparata anterior, dar atentie sa fie rece.
- Pentru montarea prajiturii avem nevoie de 400 gr zahar pentru caramel , iar pentru glazura folosim cele 3 albusuri ramase de la crema ,batute spuma pe abur impreuna cu 150 gr zahar ,iar pentru decor daca doriti, un pic de ciocolata topita .
- Se pune zaharul intr-o craticioara si se pune pe foc. Se amesteca din cand in cand iar cand tot zaharul este topit si are o culoare aurie inchisa se poate inlatura de pe foc.
- Se pun doua din cele trei blaturi unul langa celalalt . Se toarna caramelul peste cele doua blaturi in cantitati egale si se niveleaza. Se lasa la racit.
- Cand caramelul s-a racit se poate monta prajitura. Se pune un blat cu caramel pe un platou peste care se pune 1/2 din crema preparata. Peste crema se pune al doilea blat cu caramel si restul de crema.
- Se niveleaza bine apoi se pune ultimul blat cel fara caramel peste care se pune spuma batuta pe abur. Ciocolata se topeste , se lasa un pic la racit sa nu fie foarte calda apoi se toarna peste spuma formand linii. Daca doriti puteti pune ciocolata rasa .
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 146Kcal
- Carbo: 18.6g
- Grăsimi: 5.6g
- Grăsimi sat.: 0.9g
- Proteine: 4.5g
- Fibre: 0.8g
- Zahăr: 11.7g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 6
Informații nutriționale pentru 1 porție (51g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Foarte bune prajituri
Punctează această reţetă